Siemens: Αποχωρεί από τη ρωσική αγορά λόγω του πολέμου

Siemens: Αποχωρεί από τη ρωσική αγορά λόγω του πολέμου

Ο γερμανικός όμιλος Siemens λέει ότι αποχωρεί από τη ρωσική αγορά λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, ενώ είχε ήδη αναστείλει όλες τις νέες δραστηριότητες στη Ρωσία και τις διεθνείς παραδόσεις στη χώρα στην οποία δραστηριοποιούταν εδώ και 170 χρόνια.

«Συμμετέχουμε με τη διεθνή κοινότητα στην καταδίκη του πολέμου στην Ουκρανία και επικεντρωνόμαστε στην υποστήριξη του λαού μας και στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση της την Πέμπτη.

Η πολυεθνική δήλωσε ότι έχει ξεκινήσει «διαδικασίες για να τερματίσει τις βιομηχανικές και όλες τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες».

Η Siemens είπε ότι νωρίτερα είχε αναστείλει όλες τις νέες δραστηριότητες στη Ρωσία και τις διεθνείς παραδόσεις στη χώρα «ενώ αξιολόγησε την κατάσταση για να διασφαλίσει την ασφάλεια των 3.000 εργαζομένων της.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, εκτός από τις οικιακές και τις ηλεκτρονικές συσκευές, η Siemens παρήγε μαζί με την εταιρεία «Ατμομηχανές των Ουραλίων» τα ηλεκτροκίνητα τρένα «Λάστοτσκα» και ηλεκτροκίνητες εμπορικές μηχανές, ενώ εξυπηρετούσε τα τρένα «Σαπσάν».

Στις αρχές Μαρτίου η Siemens ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις προμήθειες και τις επενδύσεις σε νέες επιχειρήσεις στην Ρωσία. Στα τέλη Μαρτίου ο γερμανικός όμιλος ενημέρωσε την κρατική εταιρεία «Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι» ότι αναστέλλει τη σύμβαση που αφορούσε στην αγορά των ηλεκτροκίνητων σιδηροδρόμων μεγάλης ταχύτητας «Σαπσάν».