Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στον θαλάσσιο χώρο νότια της Κρήτης

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στον θαλάσσιο χώρο νότια της Κρήτης

Σεισμική δόνηση 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 02:22 στον θαλάσσιο χώρο 97 χιλιόμετρα νότια της Άρβης, στην Κρήτη, σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς ή ζημιές μέχρι στιγμής.

Το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ από την πλευρά του υπολόγισε ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 5,8 βαθμών και σημειώθηκε σε απόσταση 91 χιλιομέτρων νότια-νοτιοδυτικά της Ιεράπετρας, σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Ο σεισμός σημειώθηκε σε απόσταση 459 χιλιομέτρων νότια της Αθήνας, ενώ στη συνέχεια από τις 2:00 και μέχρι τις 8:00, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, έχουν καταγραφεί περισσότερες από δέκα σεισμικές δονήσεις, εντάσεως από 3 έως 3,9 Ρίχτερ.

Οι δονήσεις καταγράφονται στην ευρύτερη περιοχή όπου εκδηλώθηκε πριν από λίγες εβδομάδες η σεισμική δόνηση των 6 Ρίχτερ. Πάντως, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για δονήσεις με χαμηλό εστιακό βάθος, λόγω της απόστασης από τα νότια παράλια της Κρήτης δεν γίνονται έντονα αισθητές στους κατοίκους του ανατολικού τμήματος του νησιού.