ΓΔ: 897,01 -13,20 (-1,45 %)

Τζίρος: 251,67 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2014η
Παρασκευή, 7 Μαΐου 2021

ΓΔ: 897,01 -13,20 (-1,45 %)

Τζίρος: 251,67 εκατ. €   RT

Σε λειτουργία η πλατφόρμα επικοινωνίας του Ντόναλντ Τραμπ μετά τον αποκλεισμό από Twitter και Facebook

Σε λειτουργία η πλατφόρμα επικοινωνίας του Ντόναλντ Τραμπ μετά τον αποκλεισμό από Twitter και Facebook
Shutterstock

O πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενεργοποίησε μια πλατφόρμα στην ηλεκτρονική του σελίδα, όπου θα μπορεί να αναρτά μηνύματα μετά τον αποκλεισμό του από το Twitter και το Facebook τον περασμένο Ιανουάριο ύστερα από την εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο.

Η πλατφόρμα που μέχρι στιγμής ονομάζεται «From the Desk of Donald J. Trump» επιτρέπει στον πρώην πρόεδρο να δημοσιεύει σχόλια, εικόνες και βίντεο.

«Σε μια εποχή σιωπής και ψέματος, εμφανίζεται ένας φάρος ελευθερίας. Ένα μέρος για να μιλάτε ελεύθερα και με ασφάλεια»  αναφέρει ένα βίντεο που δημοσίευσε ο Τραμπ την Τρίτη το βράδυ.

Η πλατφόρμα επιτρέπει στον Τραμπ να δημοσιεύει και στους οπαδούς να μοιράζονται τις αναρτήσεις του πρώην προέδρου στο Twitter και στο Facebook, ωστόσο, δεν δίνει μέχρι στιγμής τη δυνατότητα  στους χρήστες να απαντούν ή να αλληλεπιδρούν με τις δημοσιεύσεις του.

Ο υψηλόβαθμος σύμβουλος του Τραμπ Τζέισον Μίλερ είχε δηλώσει στο Fox News τον Μάρτιο ότι ο πρώην πρόεδρος έχει σχέδια για την ενεργοποίηση της δικής του πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς όμως να διευκρινίζεται αν πρόκειται για την συγκεκριμένη.

Η εξέλιξη αυτή καταγράφηκε μία ημέρα πριν από την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής εποπτείας της Facebook Inc σχετικά με το αν θα διατηρήσει τη μόνιμη απαγόρευση της πρόσβασης του Τραμπ στην αναφερόμενη πλατφόρμα. Η πρόσβαση του Τραμπ απαγορεύτηκε εξαιτίας ανησυχιών για το ξέσπασμα μεγαλύτερων βίαιων αντιδράσεων, μετά την αιματηρή εισβολή της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο από υποστηρικτές του.

Ο Τραμπ αποχώρησε από το Λευκό Οίκο στις 20 Ιανουαρίου, ενώ ισχυρίστηκε ψευδώς ότι έχασε τις προεδρικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου από τον Τζο Μπάιντεν εξαιτίας ευρείας εκλογικής νοθείας.