Σε καθοδική πορεία είχε «ρυθμιστεί» το μοιραίο 737 - Αναβάθμιση λογισμικού ετοιμάζει η Boeing 

Σε καθοδική πορεία είχε «ρυθμιστεί» το μοιραίο 737 - Αναβάθμιση λογισμικού ετοιμάζει η Boeing 

Εξάρτημα που βρέθηκε στα συντρίμμια της μοιραίας πτήσης της Ethiopian Airlines δείχνει πως το αεροσκάφος είχε ρυθμιστεί να έχει καθοδική πορεία πριν προσκρούσει στο έδαφος, υποστηρίζει το πρακτορείο Βloomberg.

Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, το εξάρτημα γνωστό ως «jackscrew», ρυθμίζει τη γωνία προσβολής του ρύγχους και στο μοιραίο Boeing των Ethiopian Airlines, βρέθηκε «ρυθμισμένο» σε καθοδική θέση. Μάλιστα, ο εντοπισμός του φαίνεται πως συνέβαλε στην απόφαση της Πολιτικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών να διατάξει την καθήλωση όλων των αεροσκαφών 737 Max 8, σύμφωνα πάντα με το Bloomberg. 

Στο μεταξύ πληροφορίες από τις ΗΠΑ αναφέρουν ότι η κατασκευάστρια εταιρεία του αεροσκάφους, Boeing, βρίσκεται ήδη σε διαδικασία αναβάθμισης του λογισμικού του 737, ώστε να καταστεί ασφαλέστερο. Ωστόσο οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για διαδικασία που θα πάρει «κάποιες εβδομάδες» με αποτέλεσμα ο συγκεκριμένος τύπος αεροσκάφους να παραμείνει καθηλωμένος στο έδαφος τουλάχιστον μέχρι τον Απρίλιο.