Σε καραντίνα το πλήρωμα του δεξαμενόπλοιου «Merbabu» στον Πειραιά

Σε καραντίνα το πλήρωμα του δεξαμενόπλοιου «Merbabu» στον Πειραιά

Σε καραντίνα μέχρι νεωτέρας παραμένει το πλήρωμα του δεξαμενόπλοιου Merbabu, 16 μέλη του οποίου βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Την υπόθεση χειρίζεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, ενώ το λιμενικό ενεργεί βοηθητικά.

Συγκεκριμένα, το δεξαμενόπλοιο παραμένει αγκυροβολημένο έξω από το λιμάνι του Πειραιά, όπου έφτασε από την Τουρκία μεταφέροντας πετρέλαιο και ξεφόρτωσε στα ΕΛΠΕ.

Μέλη του πληρώματος είχαν πυρετό και αμέσως ενημερώθηκαν οι αρχές.Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ διενέργησε εξετάσεις στους ναυτικούς που παρουσίαζαν συμπτώματα, με αποτέλεσμα να βρεθούν 16 θετικοί στον ιό, 8 Ινδοί και 8 Φιλιππινέζοι υπήκοοι.

Το πλοίο, με σημαία Μάλτας και ελληνικών συμφερόντων, έχει συνολικά 25 άτομα πλήρωμα. Όλο το πλήρωμα αναμένεται να μεταφερθεί στη στεριά, με τους υγιείς να μπαίνουν σε καραντίνα σε ξενοδοχείο, ενώ οι προσβεβλημένοι από τον ιό θα νοσηλευθούν για να βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση.

Το πλοίο θα απολυμανθεί ώστε να επανδρωθεί στη συνέχεια με καινούργιο πλήρωμα.  

Νωρίτερα σήμερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 65 νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού εκ των οποίων τα 34 εισαγόμενα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα κρούσματα στο δεξαμενόπλοιο.