Σε καραντίνα οι Έλληνες που επέστρεψαν από Κωνσταντινούπολη

Σε καραντίνα οι Έλληνες που επέστρεψαν από Κωνσταντινούπολη

Σε 14ήμερη καραντίνα έχουν τεθεί οι 32 Έλληνες επιβάτες αμέσως μετά την άφιξη της πτήσης επαναπατρισμού τους από την Κωνσταντινούπολη, σήμερα το απόγευμα, οι οποίοι κατόπιν επιβιβάστηκαν σε δύο λεωφορεία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με προορισμό κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Στο ένα λεωφορείο επιβιβάσθηκαν 25 άνθρωποι και στο άλλο επτά.

Με μάσκες και γάντια οι 32 Έλληνες αφίχθησαν στις 18:00 στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, εμφανώς κουρασμένοι αλλά και ανακουφισμένοι που κατάφεραν να επαναπατρισθούν μετά από τις έντονες και συντονισμένες προσπάθειες του Ελληνικού Προξενείου στην Κωνσταντινούπολη και των αρμόδιων ελληνικών αρχών, ώστε να οριστικοποιηθεί η επιστροφή των Ελλήνων στη χώρα, με ειδική πτήση της Aegean Airlines, με δεδομένη και την απαγόρευση πτήσεων που έχει επιβληθεί.

Στις 19:30, περίπου, έφτασαν στο ξενοδοχείο Στάνλεϊ οι 32 Έλληνες.

Αύριο, Παρασκευή (26/3) πρόκειται να διεξαχθούν οι απαιτούμενες διαγνωστικές εξετάσεις από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και εν συνεχεία αναμένεται να ληφθούν οι ανάλογες αποφάσεις. 

Στους επαναπατρισθέντες από την Κωσταντινούπολη συγκαταλλέγονται και κάποιες καλόγριες, ενώ και το πλήρωμα του αεροσκάφους επίσης οδηγήθηκε στο ξενοδοχείο.

Στην ανακοίνωση που δημοσιοποίησε χθες το Ελληνικό Προξενείο, ανέφερε τα ακόλουθα: «Σε συνέχεια της από 23.03.2020 ανακοίνωσης των Ελληνικών Αρχών στην Τουρκία περί εκδήλωσης ενδιαφέροντος για επαναπατρισμό, λόγω των πρόσφατων μέτρων της ελληνικής κυβέρνησης για την πρόληψη διάδοσης του ιού COVID-19, κα της ΚΥΑ υπ αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ.20042/22.3.2020, περί επιβολής μέτρου προσωρινού περιορισμού συνδέσεων χώρας μας με Τουρκία, ενημερώνουμε ότι αύριο 26.03.2020 και ώρα 17:20 (τοπική) πρόκειται πραγματοποιηθεί έκτακτη πτήση της Aegean για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων πολιτών και πολιτών τρίτων χωρών με ελληνική άδεια διαμονής, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον μέχρι σήμερα στις Ελληνικές Αρχές στην Τουρκία».

Πηγή βίντεο: Πρώτο Θέμα