Εισήγηση να ανοίξουν και οι τρεις τάξεις του Λυκείου - Σε εξέλιξη η συνεδρίαση των ειδικών

Εισήγηση να ανοίξουν και οι τρεις τάξεις του Λυκείου - Σε εξέλιξη η συνεδρίαση των ειδικών

Συνεδριάζει αυτή την ώρα η επιτροπή των ειδικών με αντικείμενο εάν, πότε και με ποιες προϋποθέσεις μπορούν τα σχολεία να λειτουργήσουν ξανά διά ζώσης. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τη συμμετοχή της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πρόταση της υπουργού είναι να ανοίξουν και οι τρεις τάξεις του Λυκείου στις 12 Απριλίου ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις παραδόσεις οι εκπαιδευτικοί.

Η κ. Κεραμέως αποχώρησε από τη συνεδρίαση ενώ αν η επιτροπή καταλήξει σε τελικές αποφάσεις, αυτές θα ανακοινωθούν στις 6 το απόγευμα από το Υπουργείο Υγείας.

Σχετικά με την επαναλειτουργία των σχολείων καθώς συνεχίζεται και η συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών για το θέμα, η κ. Πελώνη επανέλαβε ότι αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση να ανοίξουν τα Λύκεια. 

Self-tests σε φαρμακείο της Αθήνας από τη σημερινή παραλαβή

Πρεμιέρα για την πλατφόρμα καταχώρησης και ενημέρωσης για την χορήγηση των self-tests

Σήμερα άλλωστε, ανοίγει το απόγευμα η πλατφόρμα καταχώρησης και ενημέρωσης για την χορήγηση των self tests ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 και ξεκινάει η διάθεση τους αποκλειστικά για μαθητές Λυκείου 16-18 ετών και εκπαιδευτικούς της μέσης εκπαίδευσης, από την Πέμπτη στα μεγάλα αστικά κέντρα και από την Παρασκευή στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Προτεραιότητα της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά το άνοιγμα των σχολείων, είναι να ανοίξουν πρώτα τα Λύκεια, μετά τα Γυμνάσια και στο τέλος η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή.

Η πρόταση της υπ. Παιδείας είναι να ανοίξουν και οι τρεις τάξεις του Λυκείου στις 12 Απριλίου

Γ. Γεραπετρίτης: Άνοιγμα σχολείων με υποχρεωτικά self-tests

Άνοιγμα των Λυκείων από την ερχόμενη Δευτέρα 12 Απριλίου προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας χθες, στον ΣΚΑΪ. 

«Η Επιτροπή έχει ήδη συζητήσει ότι θα πάμε σε ένα άνοιγμα σχολείων εφόσον υπάρχει η δυνατότητα για υποχρεωτικά self-tests. Νομίζω ότι υπάρχει η δυνατότητα να ανοίξουμε τη Δευτέρα τα σχολεία, καθώς έχουν μείνει επί μακρόν κλειστά και αυτό έχει μια σοβαρότατη επιβάρυνση όχι μόνο για την ψυχική υγεία των μαθητών, αλλά και με ζητήματα μαθησιακά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Υποχρεωτικές βεβαιώσεις self-tests για τους μαθητές