Σε δύο αντεισαγγελείς η έρευνα για τις καταγγελίες Αγγελή

Σε δύο αντεισαγγελείς η έρευνα για τις καταγγελίες Αγγελή

Σε δύο αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου ανατίθεται η έρευνα τόσο των καταγγελιών του Γιάννη Αγγελή όσο και των κατηγοριών σε βάρος του από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς στο πλαίσιο της υπόθεσης Novartis, με στόχο την ταχύτερη διεκπεραίωσή της. 

Σημειώνεται πως οι δύο αντιεισαγγελείς απαλλάσσονται από κάθε άλλη υπηρεσιακή απασχόληση προκειμένου να διεκπεραιώσουν την υπόθεση το ταχύτερο δυνατόν. 

Ειδικότερα, οι ανώτατοι εισαγγελικοί λειτουργοί, Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης, αναλαμβάνουν να ερευνήσουν τις καταγγελίες του Γ. Αγγελή για παρεμβάσεις στην υπόθεση της Novartis, τις σε βάρος του καταγγελίες από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς, καθώς και τις μηνύσεις των Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελου Βενιζέλου, Αντώνη Αβραμόπουλου, ως προς το σκέλος που αφορά τους χειρισμούς των Εισαγγελέων Διαφθοράς.

Η τέως εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου είχε διαχωρίσει τις δικογραφίες αναθέτοντας την μια εξ αυτών στον Δημήτρη Δασούλου και την άλλη στην Βασιλική Θεοδώρου. Ο πρώτος όμως εκτελεί χρέη Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μέχρι να οριστεί η νέα ηγεσία ενώ η κ. Θεοδώρου αναλαμβάνει την επιθεώρηση και ως εκ τούτου αδυνατεί να προχωρήσει την εν λόγω έρευνα.

Οι καταγγελίες Αγγελή για Ρασπούτιν και προειλημμένες αποφάσεις

Ο αντιεισαγγελέας Γ. Αγγελής που είχε παραιτηθεί από τη θέση του εποπτεύοντα την Εισαγγελία  Διαφθοράς με αναφορές του είχε μιλήσει για τον Ρασπούτιν της Δικαιοσύνης σημειώνοντας πως επρόκειτο για στέλεχος της κυβέρνησης Τσίπρα το οποίο του είχε γνωστοποιήσει η, τέως πλέον, εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου. 

Στην αναφορά του μάλιστα σημείωνε πως «Στο βαθμό πάντως που μου το έχει γνωστοποιήσει (το όνομα) η κα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου (όταν ήμουν το πλέον "αγαπημένο της παιδί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου" και οι απόψεις μας ταυτίζονταν, μέχρι βαθμού παρεξηγήσεως, ότι δηλαδή δεν ήμουν μόνο το αγαπημένο της, αλλά και το "υπάκουο παιδί της"), αυτός είναι μέλος της κυβέρνησης και έχει την δυνατότητα να διορίζει «παιδιά και νύφες» ατόμων που βρίσκονται στις ανώτερες βαθμίδες της δικαιοσύνης, "ενδεχομένως δε και ατόμων της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου"».

Επίσης ο κ. Αγγελής έχει καταγγείλει σχετικά με τις έρευνες για την υπόθεση Novartis ότι:

- Η άσκηση ποινικής δίωξης σε πολιτικά πρόσωπα ήταν προειλημμένη, τύπου «fast track χωρίς την ύπαρξη των απαραίτητων στοιχείων

- Η δικογραφία κατατμήθηκε

- Υπήρξαν ενδείξεις κατάχρησης εξουσίας

Υπενθυμίζεται πως είχε αναφερθεί και στους κουκουλοφόρους μάρτυρες της υπόθεσης Novartis σημειώνοντας πως οι καταθέσεις δεν περιέχουν περιστατικά και στοιχεία αλλά είναι αξιολογικές και αόριστες κρίσης