Σε αναστολή συνολικά 6.412 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί - 500 μόνο στο ΕΚΑΒ

Σε αναστολή συνολικά 6.412 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί - 500 μόνο στο ΕΚΑΒ

Εκτός της πρώτης γραμμής των νοσοκομείων και σε καθεστώς αναστολής βρίσκονται οριστικά 6.412 υγειονομικοί, εκ των οποίων οι 500 στο ΕΚΑΒ που εργάζονται κυρίως στα πληρώματα. Τα νούμερα ανακοίνωσε στην Βουλή ο υπ. Υγείας Θ. Πλεύρης, εξηγώντας ότι οι παραπάνω εργαζόμενοι έχουν δεύτερη ευκαιρία, με μοναδική προϋπόθεση να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους.

Τροπολογία που θα κατατεθεί από εβδομάδα και θα δίνει τη δυνατότητα σε όσους υγειονομικούς εμβολιαστούν από εδώ και στο εξής με την πρώτη δόση, να αρθεί το καθεστώς της αναστολής  και να επιστρέψουν άμεσα στη δουλειά τους με την προϋπόθεση της ολοκλήρωσης του εμβολιασμού του. Όποιος δεν εμβολιαστεί θα παραμείνει σε καθεστώς αναστολής για όσο χρειαστεί.

«Ακριβώς για να μην αιφνιδιάζουμε, αντιστοίχως ιδιώτες γιατροί ανεμβολίαστοι δεν θα παρέχουν υπηρεσίες στις κλινικές και θα έρθει ρύθμιση για το τι κυρώσεις θα έχουν στην εργασία τους. Δεν μπορεί ανεμβολίαστος γιατρός να χειρουργεί ή να βλέπει άρρωστο», είπε χαρακτηριστικά στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στους γιατρούς.

Εκτίμησε πάντως ότι τα ποσοστά των εμβολιασμένων υγειονομικών θα αυξηθούν. «Είχε αποτέλεσμα η υποχρεωτικότητα; Είχε! Θα το δείτε από τα στοιχεία. Υπήρχε νοσοκομείο με 35% εμβολιασμένους και τώρα το ποσοστό βρίσκεται στο 87%. Οι αναστολές με τα μέχρι στιγμής στοιχεία είναι στις 6.412. Αυτά τα στοιχεία θα αλλάξουν προς τα πάνω, γιατί υπάρχουν και άνθρωποι σε αναρρωτικές. Έχουμε ένα ποσοστό που μας δίνει τη δυνατότητα να διαχειριστούμε το Σύστημα Υγείας», ανέφερε ο κ. Πλεύρης και συμπλήρωσε ότι «στο ΕΚΑΒ έχουν βγει σε αναστολή 500 άτομα εκ των οποίων τα 100 είναι πληρώματα, σε σύνολο 4.000».