Σχέδιο για Πανελλαδικές με ύλη Μαρτίου

Σχέδιο για Πανελλαδικές με ύλη Μαρτίου

Σε προσαρμογή της ύλης για τις φετινές Πανελλαδικές προχωρά το υπουργείου Παιδείας, αφού προσανατολίζεται στο να εξεταστούν οι υποψήφιοι στην ύλη που έχουν διδαχθεί μέχρι τα μέσα Μαρτίου, όταν και λήφθηκε η απόφαση να κλείσουν τα σχολεία λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της ημέρας.και η ύλη για τις Πανελλαδικές αναμένεται να διαμορφωθεί μετά από εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής καθώς το υπουργείου Παιδείας μέσω της τακτικής ενημέρωσης των σχολείων έχει τη δυνατότητα να γνωρίζει το εύρος της ύλης που έχει διδαχθεί σε κάθε σχολείο ανά μάθημα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ την Τρίτη, η κα Κεραμέως εξήγησε ότι προτεραιότητα έχουν τα παιδιά της τρίτης λυκείου και γι’ αυτό εξετάζονται «η μείωση της ύλης, για να μην αγχώνονται οι μαθητές και να εστιάσουν στη μελέτη τους», αλλά και η επέκταση του σχολικού έτους, αφού «θα έχει χαθεί διδακτικός χρόνος 4,5 εβδομάδων από τα σχολεία, αλλά είναι εφικτό να καλυφθεί».

Στόχος του Υπ. Παιδείας όσον αφορά τον χρόνο διεξαγωγής των Πανελλαδικών, παραμένει να γίνουν όσο πιο κοντά στον Ιούνιο.