Σαουδική Αραβία: Τάνκερ ελληνικών συμφερόντων χτυπήθηκε από νάρκη

Σαουδική Αραβία: Τάνκερ ελληνικών συμφερόντων χτυπήθηκε από νάρκη

Έκρηξη σημειώθηκε σε τάνκερ ελληνικών συμφερόντων όταν χτυπήθηκε από νάρκη σε λιμενική εγκατάσταση στη Σαουδική Αραβία. Πρόκειται για το πλοίο Agrari MT με σημαία Μάλτας, το οποίο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπέστη ρήγμα, ενώ δεν υπάρχουν τραυματίες από το πλήρωμα.

 «Tο Agrari χτυπήθηκε περίπου 1 μέτρο πάνω από την ίσαλο γραμμή και υπέστη ρήγμα» αναφέρει το abcnews επικαλούμενο πηγές του Associated Press το οποίο σημειώνει ότι έχει επιβεβαιωθεί πως το πλήρωμα είναι ασφαλές και δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Σύμφωνα με το υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όλα τα μέλη του πληρώματος, μεταξύ αυτών επτά Έλληνες, συμπεριλαμβανομένου και του πλοιάρχου, είναι καλά στην υγεία τους

Το ελληνικών συμφερόντων πλοίο παραμένει στην περιοχή και σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Σαουδικής Αραβίας το πόρισμα της διερεύνησης των συνθηκών κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η έκρηξη.

Η Ambrey, μια βρετανική εταιρεία ασφαλείας, απέδωσε  την έκρηξη σε νάρκη. Ακόμη, ανέφερε ότι το Agrari είχε φορτίο από το Ρότερνταμ της Ολλανδίας και ότι είχε αποφορτιστεί στο ατμοηλεκτρικό εργοστάσιο της Σουκάικ. «Η έκρηξη έλαβε χώρα στα όρια του λιμένα και τρύπησε το κύτος του σκάφους» ανέφερε η βρετανική εταιρεία ασφαλείας Ambrey.

Επίσης, η Σαουδική Αραβία σημείωσε ότι Τρίτη καταστράφηκαν πέντε νάρκες που κατασκευάστηκαν από το Ιράν και τοποθετήθηκαν από τους Χούτις στη νότια Ερυθρά Θάλασσα.