Reuters: Πέντε τρόποι για να φτιάξετε μάσκες στο σπίτι σας

Reuters: Πέντε τρόποι για να φτιάξετε μάσκες στο σπίτι σας

Έναν αναλυτικό οδηγό κατασκευής αποτελεσματικών μασκών, που μπορεί να φτιάξει ο καθένας από το σπίτι του, δημοσίευσε το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων, επισημαίνοντας ότι λόγω του μη επαρκή αριθμού τους αναγκάζει πολλούς ανθρώπους να στραφούν στις σπιτικές μάσκες για να προστατεύσουν τον εαυτό τους.

Το πρακτορείο τονίζει ότι οι επιστήμονες προειδοποιούν πως η μάσκα δεν είναι πανάκεια, δεν είναι η ασπίδα που θα αποκρούσει τον κορονοϊό υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Εάν η μάσκα δεν είναι η κατάλληλη, εάν δεν είναι στην ενδεδειγμένη κατάσταση και ο χρήστης δεν προσέχει όσο πρέπει θα τη μολύνει ο ίδιος διορθώνοντας τη θέση της στο πρόσωπό του με τα χέρια του και ο ιός θα βρει τρόπο να περάσει.

Και παραθέτει μια συμβουλή: Φέρετε τη μάσκα μπροστά στον ήλιο ή σε πηγή δυνατού φωτός. Όσο περισσότερο φως περνά από τις ίνες, τόσο λιγότερο αποτελεσματική είναι η μάσκα, αλλά προσοχή: αν δεν περνά καθόλου φως, τότε μάλλον δεν περνά ούτε και επαρκής ποσότητα αέρα.

Οι πέντε τρόποι κατασκευής μασκών (μάσκα-μπαντάνα/μαντήλα, μάσκα από μπλούζα,  μάσκα-ζελατίνα,  μάσκα με ραφές και Μάσκα με ενσωματωμένο φίλτρο) παρατίθενται  εδώ