Πυροβόλησαν την 4χρονη ανιψιά του Τζορτζ Φλόιντ ενώ κοιμόταν στο σπίτι της στο Χιούστον

Πυροβόλησαν την 4χρονη ανιψιά του Τζορτζ Φλόιντ ενώ κοιμόταν στο σπίτι της στο Χιούστον

Η 4χρονη Αριάνα, ανιψιά του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, δέχτηκε πυρά στον ύπνο της, στο σπίτι της στο Χιούστον των ΗΠΑ, το περασμένο Σάββατο. 

Σύμφωνα με τη New York Post, η Αριάνα πυροβολήθηκε στο σώμα και πλέον, με βάση και την επίσημη ανακοίνωση των αστυνομικών αρχών του Χιούστον, είναι σε σταθερή κατάσταση, έπειτα από επείγουσα χειρουργική επέμβαση.

Οι σφαίρες τρύπησαν τον πνεύμονα και το συκώτι της, ενώ έσπασαν και τρία πλευρά της. 

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 3 τα ξημερώματα στο διαμέρισμα της οικογένειας στο Χιούστον, όπου εκτός από το 4χρονο κορίτσι, βρίσκονταν άλλα πέντε άτομα.

Οι αστυνομικές αρχές του Χιούστον, στην επίσημη ανακοίνωσή τους, αναφέρουν ότι δεν είναι ακόμη σε θέση να γνωρίζουν αν η επίθεση έγινε από έναν δράστη ή περισσότερους, αλλά ούτε και τα κίνητρα της επίθεσης.

Στοχοποίηση της οικογένειας «βλέπει» ο πατέρας

 

Η οικογένεια της μικρής, όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ συμμετείχε συχνά σε πορείες και συγκεντρώσεις, ζητώντας δικαιοσύνη για τον Τζορτζ Φλόιντ. Σε αυτές συμμετείχε και το 4χρονο κοριτσάκι. Ο πατέρας της μικρής δήλωσε ότι έχει λόγους να πιστεύει πως το σπίτι του στοχοποιήθηκε.

Αργά το απόγευμα της Τρίτης, ο αρχηγός της αστυνομίας του Χιούστον, Τρόι Φίνερ, ξεκίνησε έρευνα Εσωτερικών Υποθέσεων σχετικά με τον χρόνο απόκρισης του τμήματος στον πυροβολισμό. Ο πατέρας της 4χρονης είπε ότι η αστυνομία έφτασε στις 7 το πρωί, πάνω από τέσσερις ώρες μετά το τραγικό περιστατικό.

Αντιδράσεις και διαδηλώσεις

 

Στις 25 Μαΐου 2020, ο 46χρονος Αφροαμερικανός Τζορτζ Φλόιντ έχασε τη ζωή του στη Μινεάπολη, στην πολιτεία Μινεσότα των Ηνωμένων Πολιτειών, όταν ο λευκός αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν διατήρησε το γόνατό του στη δεξιά πλευρά του λαιμού του Φλόιντ επί 8 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα κατά τη διάρκεια σύλληψής του και ενώ εκείνος ήταν δεμένος με χειροπέδες και με το κεφάλι στο έδαφος.

Μετά τον θάνατο του Φλόιντ, ξέσπασαν διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες στη Μινεάπολις, αλλά και σε περισσότερες από 100 πόλεις και στις 50 πολιτείες των ΗΠΑ, καθώς και σε ολόκληρο τον κόσμο.