Πυρκαγιές σε Εύβοια, Επίδαυρο και Χαλκιδική - Στη μάχη εναέριες και επίγειες δυνάμεις

Πυρκαγιές σε Εύβοια, Επίδαυρο και Χαλκιδική - Στη μάχη εναέριες και επίγειες δυνάμεις

Τρία πύρινα μέτωπα βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη σε διαφορετικές περιοχές της χώρας, έχοντας θέσει σε κινητοποίηση εναέριες και επίγειες δυνάμεις για την αντιμετώπισή τους. Συγκεκριμένα, οι δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνουν μάχη στη Λίμνη Ευβοίας, στην Επίδαυρο και στον Ταξιάρχη Χαλικιδικής.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, περίπου στις 4 το μεσημέρι του Σαββάτου ξέσπασε φωτιά σε δασική έκταση στη Λίμνη Ευβοίας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Σύμφωνα με το evima.gr αποσοβήθηκε ο κίνδυνος για τα δέκα σπίτια που απειλήθηκαν με το ξέσπασμα της πυρκαγιάς, όπως δήλωσε νωρίτερα ο δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης.

Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στην δημοτική ενότητα Ασκληπιείου του δήμου Επιδαύρου, στην Αργολίδα. Στο σημείο επιχειρούν 52 πυροσβέστες με 17 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε δασική περιοχή του Ταξιάρχη στη Χαλκιδική. Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι. Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Επιχειρούν για την κατάσβεσή της είκοσι οκτώ πυροσβέστες με δέκα οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα. Από αέρος συνδράμει ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά καίει σε δύσβατα σημεία και μέχρι αυτή την ώρα δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.