7ος χρόνος, ημέρα 2152η
Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021

Πυρκαγιά στην Κορινθία: Εκκενώθηκε ο οικισμός Ρυτού - Μήνυμα από το 112

Πυρκαγιά στην Κορινθία: Εκκενώθηκε ο οικισμός Ρυτού - Μήνυμα από το 112

Σε εξέλιξη είναι η φωτιά στην περιοχή Νέα Αλμυρή, Κορινθίας και όπως ανέφερε ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, «εκκενώθηκε, για προληπτικούς λόγους, η κοινότητα Ρυτό και οι κάτοικοι βρίσκονται σε ασφαλές σημείο».

Επίσης, σύμφωνα με τον δήμαρχο, «εξετάσθηκε το ενδεχόμενο να εκκενωθεί και η κοινότητα Ντράσσα, αλλά τελικά η συγκεκριμένη απόφαση ανακλήθηκε».

Την επιχείρηση κατάσβεσης συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ με διαταγή του σπεύδει στην περιοχή κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Πιο αναλυτικά πείγουσα ειδοποίηση μέσω του 112 έστειλε νωρίτερα η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για εκκένωση του οικισμού Ρυτού Κορινθίας, λόγω δασικής πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή, ενώ, σύμφωνα με απόφαση της Αστυνομίας, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήμα της επαρχιακής οδού, Ισθμού - Επιδαύρου, για λόγους ασφαλείας, εξαιτίας της πυρκαγιάς.

Συγκεκριμένα η ειδοποίηση ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στο Ρυτό Κορινθίας εκκενώστε άμεσα προς Κάτω Αλμυρή μέσω Ντράσσας Γαλατάκι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή.

Με ανάρτησή του ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Χρίστος Δήμας σημείωσε ότι η εκκένωση του Ρητού προχωράει. «Έχουν έρθει εναέρια μέσα όμως έχει πολύ αέρα. Παράλληλα υπάρχουν πολλά πύρινα μέτωπα και αναζωπύρωση από χθες στις Αρχαίες Κλεωνές», έγραψε.

Κάτοικοι της περιοχής καταγράφουν επίσης εικόνες από την περιοχή.

Διαβάστε ακόμα:

Πυρκαγιές σε Εύβοια, Επίδαυρο και Χαλκιδική - Στη μάχη εναέριες και επίγειες δυνάμεις

Σαράντα δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη την Ελλάδα

Σε ποιες περιοχές υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιά αύριο