Πυρκαγιά στην Κεφαλονιά - εκκενώθηκαν τουριστικές μονάδες

Πυρκαγιά στην Κεφαλονιά - εκκενώθηκαν τουριστικές μονάδες

Φωτιά εκδηλώθηκε το πρωί, περίπου στις 6:00, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Λουρδάτα και στο σημείο επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα με 4 πυροσβέστες, ενώ συνδράμουν από αέρος δύο αεροσκάφη PZL και ένα ελικόπτερο. Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν ξενοδοχεία και άλλα τουριστικά καταλύματα.  

Σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διοικητή της πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ανδρέα Ρίζο, που μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, «η πυρκαγιά στην κυριολεξία πέρασε μέσα από τις αυλές των κατοικιών στην περιοχή Λουρδάτα χωρίς να κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές. Η φωτιά έκαψε μια παλιά αποθήκη που βρισκόταν μέσα στο δάσος και ένα χωματουργικό μηχάνημα. Σε συνεργασία με την Αστυνομία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κεφαλονιάς, εκκένωσε κατοικίες και καταλύματα της περιοχής για να μην κινδυνέψει καμιά ανθρώπινη ζωή».

«Μεταφέραμε κατοίκους και τουρίστες στην παραλία για προληπτικούς λόγους» είπε στον ραδιόφωνο «ΘΕΜΑ 104,6» ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, αν και όπως ανέφερε, σύμφωνα με την πυροσβεστική οι φλόγες στις αρχές  έκαιγε καίνε αγροτοδαστική έκταση χωρίς να απειλούνται κατοικίες.

Επίσης σημείωσε ότι η φωτιά πηγαίνει καλύτερα μετά τις ρίψεις νερού από τα επίγεια και εναέρια μέσα που βρέθηκαν στην περιοχή με το πρώτο φως της ημέρας, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι ισχυροί άνεμοι δεν επιτρέπουν κανένα εφησυχασμό. 

Σύμφωνα με την kefaloniapress.gr εκκενώθηκαν οκτώ τουριστικά καταλύματα και οι περίπου 200 τουρίστες, οι οποίοι  ενημερώθηκαν για την κατάσταση, μάζεψαν τα πράγματά τους και τους παρέλαβαν λεωφορεία. Ωσότοσο αρκετοί δεν θέλησαν να φύγουν, αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

  

 

Υπενθυμίζεται ότι λόγω των ισχυρών βορειάδων που επικρατούν σε όλη τη χώρα το Σάββατο προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Κυθήρων)
Περιφέρεια Πελοποννήσου
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ( Εύβοια, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Σκύρος)
Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Έβρος, Σαμοθράκη)
Περιφέρεια Θεσσαλίας (Σποράδες)
Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)
Περιφέρεια Κρήτης

 Φωτογραφίες: kefaloniapress.gr