Πτώση-ρεκόρ 25ετίας κατέγραψε η ανεργία στην Ισπανία τον Ιούνιο

Πτώση-ρεκόρ 25ετίας κατέγραψε η ανεργία στην Ισπανία τον Ιούνιο

Ο αριθμός των ανέργων στην Ισπανία κατέγραψε τον Ιούνιο τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση του εδώ και 25 χρόνια, σε μια ακόμα ένδειξη οικονομικής ανάκαμψης από την πανδημία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή από το υπουργείο Εργασίας.

Τον Ιούνιο, υπήρχαν 166.911 λιγότεροι άνθρωποι σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα που αναζητούσαν εργασία, πράγμα που οδήγησε στη μείωση του αριθμού των ανέργων τους τέσσερις τελευταίους μήνες κοντά στις 400.000. Πάνω από 3,6 άνθρωποι συνεχίζουν να παραμένουν χωρίς εργασία.

Τα στοιχεία είναι «εξαιρετικά θετικά» και «αξιοσημείωτα», δήλωσε ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, παραδεχόμενος, ωστόσο, ότι είναι «ανεπαρκή σε ό,τι αφορά την ανεργία των νέων».

Το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην ευρωζώνη

Με μείωση κατά 4,41% σε σχέση με τον μήνα Μάιο, πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση στον αριθμό των καταγεγραμμένων ανέργων σε μηνιαία βάση από το 1996, ημερομηνία κατά την οποία η Ισπανία άρχισε να δημοσιεύει τέτοιου είδους στατιστικά στοιχεία.

Η αγορά εργασίας στην Ισπανία χαρακτηρίζεται από μεγάλη ανασφάλεια και η χώρα έχει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην ευρωζώνη.