Ψευδαίσθηση ο αποκλεισμός μας από την ενεργειακή εξίσωση
ΥΠΕΞ Τουρκίας

Ψευδαίσθηση ο αποκλεισμός μας από την ενεργειακή εξίσωση

«To East Med Gas Forum στηνΒ πραγματικότητα μια μη ρεαλιστική πρωτοβουλία που ξεκίνησε από ορισμένες χώρες με πολιτικά κίνητρα, υπό την ψευδαίσθηση του αποκλεισμού της Τουρκίας από την ενεργειακή εξίσωση στην Ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμίτ Ακσόι, σχολιάζοντας τη συνάντηση χτες στο ΚάιροΒ που πραγματοποίησαν επτά χώρες της Ανατολικής Μεσόγειου, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα,Β για την επισημοποίηση της συνεργασίας στο φυσικό αέριο.

Παράλληλα, οΒ κ. Ακσόι υποστήριξεΒ πωςΒ «εάν ο σκοπός του φόρουμ ήταν όντως ηΒ συνεργασία, τότε σίγουρα θα είχανΒ προσκληθεί στο φόρουμ η Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι», προσθέτοντας ότιΒ «τέτοιεςΒ πρωτοβουλίες που στρέφονται κατά της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων δεν θα συμβάλουν ποτέ στην ειρήνη και τη συνεργασία στην περιοχή».

Όπως αναφέρει δε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, «οποιαδήποτε πρωτοβουλία στην Ανατολική Μεσόγειο που δεν συμπεριλαμβάνειΒ την Τουρκία και τους ΤουρκοκύπριουςΒ δεν θα επιτύχει».

«Συνεπώς, η πρωτοβουλία αυτή συνιστά περαιτέρω απόδειξη ότι οι χώρες που έχουν αφήσει αναπάντητες τις προτάσειςΒ μας για διάλογο και συνεργασία εξακολουθούν να επιδιώκουν μάταιες ελπίδες», συνεχίζει ο κ. Ακσόι επανερχόμενος στοΒ East Med Gas Forum, υποστηρίζοντας ότι η συνάντηση αυτήΒ «δείχνει επίσης το δίκαιο των πολιτικών μας στην περιοχή».

Καταλήγοντας, ο Χαμίτ Ακσόι σημειώνει ότι «θα συνεχίσουμεΒ να προστατεύσουμε με αποφασιστικότητα τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα τόσο της Τουρκίας όσο και της "τουρκικής δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου"Β στην Ανατολική Μεσόγειο».