Πρωταθλήτρια κόσμου η Γαλλία

Πρωταθλήτρια κόσμου η Γαλλία

Το δεύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο της ιστορίας της κατέκτησε η εθνική Γαλλίας, επικρατώντας 4-2 της Κροατίας στο «Λουζνίκι» της Μόσχας, στην καταληκτική αναμέτρηση του Μουντιάλ της Ρωσίας.

Σε έναν από τους πιο «γεμάτους» τελικούς στην ιστορία της διοργάνωσης, οι «τρικολόρ» είχαν αποτελεσματικότητα, ποιότητα και αρκετή δόση τύχης για να επαναλάβουν τον άθλο του 1998.

Το αυτογκόλ του Μάντζουκιτς στο 18΄ «απαντήθηκε» από τον Πέρισιτς στο 28΄, αλλά στη συνέχεια το πέναλτι του Γκρεζμάν στο 38΄ (καταλογίστηκε με τη βοήθεια του VAR) και τα γκολ του Πογκμπά (59΄) και του Μπαπέ (65΄) έδωσαν το τρόπαιο στην ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ, πριν ο Μάντζουκιτς διαμορφώσει το τελικό σκορ στο 69.

Μόλις ολοκληρώθηκε ο τελικός του Μουντιάλ 2018 στη Μόσχα, άρχισαν οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί σε όλη τη χώρα. Οι Παριζιάνοι ξεχύθηκαν στους δρόμους της Πόλης με σημαίες και καπνογόνα, ενώ ανέβηκαν μέχρι και σε ταράτσες. Η ίδια εικόνα παρουσιαζόταν και στις άλλες πόλεις της Γαλλίας.

Συγχαρητήρια από τον Γάλλο πρωθυπουργό

Ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ είπε «μπράβο» σήμερα με ένα tweet στους παίκτες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Γαλλίας που κέρδισαν στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου απέναντι στην Κροατία την ώρα που ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν τους έδινε συγχαρητήρια μέσα στο γήπεδο στη Μόσχα.

«Πρωταθλητές του κόσμου!!! Τι αγώνας! Τι Παγκόσμιο Κύπελλο! Τι ομάδα! Κάνετε περήφανη τη χώρα σας, μπράβο» έγραψε στο Twitter ο Εντουάρ Φιλίπ μετά το τέλος του αγώνα που κέρδισε η Γαλλία με σκορ 4-2.

Ντόναλντ Τραμπ: Παίξατε καταπληκτικό ποδόσφαιρο

Ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχάρη την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Γαλλίας για τη σημερινή νίκη της στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου οι Γάλλοι ποδοσφαιριστές «έπαιξαν καταπληκτικό ποδόσφαιρο», σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο.

«Συγχαρητήρια στη Γαλλία, που έπαιξε καταπληκτικό ποδόσφαιρο, για τη νίκη της στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018», έγραψε ο Τραμπ σε ένα tweet μερικά λεπτά μετά το σφύριγμα της λήξης του αγώνα.

«Επίσης, συγχαρητήρια στον πρόεδρο Πούτιν και στη Ρωσία για τη διοργάνωση ενός πραγματικά εκπληκτικού Παγκοσμίου Κυπέλλου -- από τα καλύτερα που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ!" προσέθεσε ο Τραμπ στο μήνυμα του που ανήρτησε.

Αλέξης Τσίπρας: Συγχαρητήρια για το Μουντιάλ

Ο Έλληνας πρωθυπουργός συνεχάρη μέσω Twitter τον Γάλλο πρόεδρο «Συγχαρητήρια Γαλλία και Εμανουέλ Μακρόν, απόλαυσε τη νίκη φίλε μου. Μεγάλη απόδοση και για την κροατική ομάδα»