Πρωταθλητές Μύκονος, νησιά Ιονίου -  Ουραγοί Αν. και Δυτική Αττική
Εμβολιασμοί

Πρωταθλητές Μύκονος, νησιά Ιονίου - Ουραγοί Αν. και Δυτική Αττική

Σημαντική υστέρηση στη πορεία των εμβολιασμών καταγράφεται σε πολλές και μεγάλες πληθυσμιακά γεωγραφικές περιοχές της χώρας με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Ανατολική και Δυτική Αττική που βρίσκονται τελευταίοι στην πανελλαδική λίστα, ενώ το ίδιο ισχύει και για δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, όπως η Κρήτη.

Η εικόνα που παρουσιάζει ο πανελλαδικός χάρτης των εμβολιασμών στις αρχές Ιουλίου και η μετάλλαξη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη εξηγεί τα καμπανάκια των ειδικών και του Πρωθυπουργού, ο οποίος τα τελευταία 24ωρα στέλνει συνεχή μηνύματα ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί και όλα αυτά ενώ τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί κατά 75% την τελευταία εβδομάδα. 

Σε αυτήν την ευαίσθητη συγκυρία πρωταθλητές αναδεικνύονται οι κάτοικοι των Ιωνίων νήσων με το 47% και τη Μύκονο να καταγράφει σχεδόν το 100% του πληθυσμού της εμβολιασμένο, ενώ στον αντίποδα οι περιοχές περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (31%) καθώς και οι περιφέρειες  Πελοποννήσου, Δυτική Ελλάδας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπως και το Βόρειο Αιγαίο με 32%.

Παρά την έξαρση που παρουσιάσει η μετάλλαξη Δέλτα στο νησί της Κρήτης και τις συνεχείς προειδοποιήσεις ειδικών και κυβερνητικών στελεχών, τα ποσοστά στην περιφέρεια Ηρακλείου συνεχίζουν να κινούνται στο 41,7% και στο Ρέθυμνο να μην ξεπερνούν το 40,5%. Στην Ανατολική και Δυτική Αττική τα ποσοστά είναι 21,88% και 21,76%, αντίστοιχα.

Οι κάτοικοι των νησιών του Ιονίου πελάγους αναδεικνύονται «πρωταθλητές» στους εμβολιασμούς στην Ελλάδα, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στη σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, η συγκεκριμένη περιφέρεια «προηγείται» (ποσοστιαία) στην άτυπη κούρσα και των πλήρως εμβολιασμένων, αλλά και αυτών που έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση.

Τέλος, σε ότι αφορά στα προγραμματισμένα ραντεβού εμβολιασμών, μετά την περιφέρεια Ιονίων Νήσων που προηγείται με 57% ακολουθούν η Αττική με 56% και η Νοτίου Αιγαίου με 53%.

Τέλος, σε ότι αφορά στα προγραμματισμένα ραντεβού εμβολιασμών, μετά την περιφέρεια Ιονίων Νήσων που προηγείται με 57% ακολουθούν η Αττική με 56% και η Νοτίου Αιγαίου με 53%.