Πρόστιμα ύψους 217.850 ευρώ για παραβίαση των μέτρων κατά του κορονοϊού

Πρόστιμα ύψους 217.850 ευρώ για παραβίαση των μέτρων κατά του κορονοϊού

Συνολικά 106.388 ελέγχους διενήργησαν χθες οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Σ.ΕΠ.Ε., Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) και κατέγραψαν 612 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 217.850 ευρώ, πραγματοποιήθηκε μία σύλληψη, ενώ δύο επιχειρήσεις υποχρεώθηκαν σε αναστολή της λειτουργίας τους για δεκαπέντε ημέρες.

Αξίζει να επισημανθεί ότι οι κυριότερες παραβάσεις αφορούσαν μη χρήση μάσκας / μη τήρηση αποστάσεων, μη επίδειξη βεβαίωσης μετακίνησης/Επίδειξη μη νόμιμης βεβαίωσης μετακίνησης, μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου και διοργάνωση και συμμετοχή σε ιδιωτικές συναθροίσεις.

Επιπροσθέτως όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, οι αρμόδιοι φορείς εντατικοποιούν τους ελέγχους τους επικεντρώνοντας τη δραστηριότητά τους στις περιοχές που καταγράφουν το μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων και σε εστίες υψηλής διακινδύνευσης.

Σημειώνεται πως το πρόγραμμα των ελέγχων έχει αναθεωρηθεί βάσει των νέων μέτρων που ισχύουν και αφορούν την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων που διαθέτουν άδεια λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών της χώρας υπό προϋποθέσεις, όπως οι αποστάσεις μεταξύ των ομπρελών, ο συγκεκριμένος αριθμός ξαπλωστρών και ατόμων ανά παρέα, η απολύμανση κατά την εναλλαγή πελατών καθώς και τα υποχρεωτικά self tests στους εργαζόμενους.