Προσφυγή στο ΣτΕ κατά της συμφωνίας των Πρεσπών από 14 Παμμακεδονικές Ενώσεις

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018, 19:43
-A +A
Προσφυγή στο ΣτΕ κατά της συμφωνίας των Πρεσπών από 14 Παμμακεδονικές Ενώσεις

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν 14 Παμμακεδονικές οργανώσεις και Ομοσπονδίες, όπως ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων καταθέτοντας αίτηση ακύρωσης και αίτηση αναστολής της συμφωνίας των Πρεσπών, που υπέγραψαν στις 17 Ιουνίου 2018 οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και των Σκοπίων.

«Με την Αίτηση Ακύρωσης ζητούμε να ακυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς και οι επιστολές που απεστάλησαν από την Ελληνική Κυβέρνηση προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ για άρση του βέτο για την ένταξη της χώρας των Σκοπίων στους οργανισμούς αυτούς», υπογραμμίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων.

Οι Ενώσεις θεωρούν ότι η συμφωνία «νομιμοποιεί τις εδαφικές βλέψεις των γειτόνων μας, διά της παραχάραξης της ιστορίας και της επιγενόμενης σύγχυσης, που αποτελούν συνέχεια και συνέπεια της παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας», ενώ «δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την αναθεώρηση των συνόρων της Ελλάδας».

«Απευθυνόμαστε σε όλους τους Έλληνες δικαστές, που τους πιστεύουμε ακράδαντα ως υψηλού ήθους, κύρους και εγνωσμένης μόρφωσης και εμπειρίας και ζητούμε να πράξουν τα νόμιμα, να ακυρώσουν την συμφωνία των Πρεσπών, η υπογραφή της οποίας συνιστά ποινικό αδίκημα, ως οφείλουν εκ της υποχρέωσής τους τήρησης του Συντάγματος και των νόμων που συμφωνούν με αυτό, αποκλειστικά», υποστηρίζεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων.

Θεωρούν ότι η μεταμφίεση της διεθνούς συνθήκης «παραβιάζει κατάφωρα το Σύνταγμα, οδηγεί σε διάλυση την Ελλάδα, με γρήγορα βήματα. Πειθόμενοι ότι υπάρχουν εις Αθήνας δικαστές, ζητούμε από την ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας να ακυρώσουν την Συμφωνία των Πρεσπών, όπως τους επιτάσσει το Σύνταγμα και ο όρκος τους».

Ολόκληρη η αίτηση είναι διαθέσιμη εδώ. 

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα