Προσαγωγή δύο υπόπτων για το περιστατικό στο Λόφο Φιλοπάππου

Προσαγωγή δύο υπόπτων για το περιστατικό στο Λόφο Φιλοπάππου

Δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν που φέρονται να ευθύνονται για τον θάνατο του 25χρονου Νίκου Μουστακαλή, τη νύχτα της 15ης Αυγούστου εντοπίστηκαν σήμερα το βράδυ στη βόρεια Ελλάδα, ενώ προσπάθούσαν να διαφύγουν από τη χώρα.

Μεταφέρονταν στη ΓΑΔΑ προκειμένου να γίνει ταυτοποίησή τους. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας φέρονται να κατέληξαν στην ταυτότητά τους μετά από προσαγωγές αλλοδαπών και χάρη στη μαρτυρία της 23χρονης πορτογαλίδας φίλης του θύματος που κλήθηκε να αναγνωρίσει τους υπόπτους σε φωτογραφίες σεσημασμένων που τις επεδείκνυαν οι αστυνομικοί.

Νωρίτερα σήμερα αρμόδιο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. είχε επιβεβαιώσει μιλώντας στην «Κ» ότι υπήρχαν ισχυρές ενδείξεις για την ταυτότητα των δραστών, ενώ άλλη αστυνομική πηγή, είχε επιβεβαιώσει ότι γίνονταν έρευνες για τον εντοπισμό των υπόπτων εκτός Αττικής καθώς υπήρχαν υπόνοιες ότι μετά τον θάνατο του 25χρονου είχαν προσπαθήσει να διαφύγουν.

Από την πρώτη στιγμή ρόλο-κλειδί στην υπόθεση είχε διαδραματίσει η φίλη του Νίκου Μουστακαλή, στην οποία το διάστημα που έχει μεσολαβήσει είχε κληθεί ουκ ολίγες φορές να αναγνωρίσει τους δράστες είτε μεταξύ αλλοδαπών που προσάγονται σε υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. είτε σε φωτογραφίες σεσημασμένων που έχουν συλληφθεί στο πρόσφατο παρελθόν για ληστείες στην περιοχή του Φιλοπάππου.

Υπενθυμίζεται ότι ο νεαρός τραυματίστηκε θανάσιμα πέφτοντας από βράχο δέκα μέτρων στη διάρκεια επίθεσης με μαχαίρι που δέχθηκαν αυτός και η νεαρή φίλη του από αλλοδαπούς με κίνητρο τη ληστεία.

Πηγή: kathimerini.gr