7ος χρόνος, ημέρα 2097η
Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021

Πρόεδρος ΟΛΜΕ: Πιθανή η παράταση της σχολικής χρόνιας

Πρόεδρος ΟΛΜΕ: Πιθανή η παράταση της σχολικής χρόνιας

Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης της σχολική χρονιάς άφησε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θεόδωρος Τσούχλος.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε το πρωί της Τρίτης, πρόταση της ΟΛΜΕ είναι να μην γίνουν οι προαγωγικές εξετάσεις ούτε στο Γυμνάσιο ούτε στο Λύκειο ώστε να αξιοποιηθεί η περίοδος των γραπτών εξετάσεων για να επαναληφθεί η ύλη. Να καλυφθούν τα όποια κενά υπάρχουν, εξήγησε ο κ. Τσούχλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6, εξαιτίας των δυο ταχυτήτων μαθητών που έχουν προκύψει λόγω της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

«Στην κατάσταση που είναι οι μαθητές καλό είναι να μην τους βάλουμε και σε μια άλλη διαδικασία εξετάσεων τον Ιούλιο μήνα», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, ανέφερε ότι υπάρχει μια εντονότατη αντίδραση και στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια που υπερβαίνει και το 90%.

«Σαν ΟΛΜΕ ξεκαθαρίζουμε ότι έχουμε θέση υπέρ της αξιολόγησης και την επικαιροποιήσαμε επί Γαβρόγλου. Προσήλθαμε στη συνάντηση με την υπουργό λέγοντας ότι λόγω της πανδημίας φέτος είναι αδύνατο να αξιολογηθούν τα σχολεία και προτείναμε να αποσύρει την υπουργική απόφαση και να γίνει ένας γόνιμος διάλογος από Μάρτιο μέχρι το καλοκαίρι. Δεν απάντησε θετικά η υπουργός», ανέφερε ο κ. Τσούχλος επισημαίνοντας ότι θα υπάρξει νέα συνάντηση τη Δευτέρα.