Πρόεδρος ΦΠΨ Φιλοσοφικής: Δεν είναι παράνομο το πάρτι του Ρουβίκωνα

Πρόεδρος ΦΠΨ Φιλοσοφικής: Δεν είναι παράνομο το πάρτι του Ρουβίκωνα

Στην εκτίμηση ότι το πάρτυ του Ρουβίκωνα στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών δεν αποτελεί παραβατικότητα προχώρησε η πρόεδρος του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής, Μαρίζα Φουντοπούλου σε συνέντευξή της στο ΘΕΜΑ 104,6 ενώ τόνισε: «Η δουλειά μας δεν είναι να λειτουργούμε ως αστυνομικοί σε ένα πρόβλημα που η πολιτεία αρνείται να το δει».

«Η ροή των πραγμάτων θα δείξει αν η απόφαση της Κοσμητείας για κλείσιμο της Φιλοσοφικής είναι η ενδεδειγμένη» πρόσθεσε η κυρία Φουντοπούλου.

Όπως είπε «δεν είναι παραβατικότητα ένα γλέντι, παραβατικότητα είναι η κατάληψη ή ότι δεν ζήτησαν άδεια» εξηγώντας ότι ο χώρος που θα γίνει το ρεμπέτικο πάρτι της αναρχικής συλλογικότητας «περιβάλλεται από αίθουσες διδασκαλίες».

Η κυρία Φουντοπούλου έθεσε, τέλος, έναν ευρύτερο προβληματισμό λέγοντας ότι «όλο αυτό γίνεται στη φιλοσοφική σχολή που είναι ο εκπρόσωπος των ανθρωπιστικών σπουδών που βάλλονται συστηματικά. Αν το συνδυάσουμε με τις αλλαγές που προωθούνται στην γλώσσα, τα αρχαία ελληνικά, τα λατινικά και την ιστορία, εύκολα οδηγούμαστε σε συμπεράσματα».

Υπενθυμίζεται, ότι χθες η Κοσμητεία της Σχολής προχώρησε στην απόφαση να παραμείνει συμβολικά κλειστή η Φιλοσοφική .

Όπως ανέφερε η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής αρνείται να αποδεχθεί την δράση της «Αναρχικής Συλλογικότητας Ρουβίκωνας» που όπως αναφέρει η παρουσία της είναι αυθαίρετη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Κοσμητείας:

 Η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής, με συνέπεια στη μέχρι τώρα στάση της σχετικά με την αυθαίρετη παρουσία της «Αναρχικής Συλλογικότητας Ρουβίκωνας» στη Σχολή και αρνούμενη να αποδεχθεί την εξαγγελθείσα χθες δράση της, ανακοινώνει ότι αύριο, Τετάρτη 7/11/2018, η Σχολή θα παραμείνει συμβολικά κλειστή.

Φωτογραφία intime news