Προχωράει το μητρώο των ΜΚΟ

Προχωράει το μητρώο των ΜΚΟ

Στην ολοκλήρωση μέχρι το τέλος του έτους της πιστοποίησης των ΜΚΟ μέσα από το σχετικό μητρώο, προκειμένου να σταματήσει η κακοδιαχείριση των κοινοτικών πόρων, προχωρά το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου, μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, ενώ μέχρι σήμερα έχουν καταθέσει τα δικαιολογητικά τους 114 ΜΚΟ και έχουν κάνει αρχική εγγραφή 75 ΜΚΟ. Ταυτόχρονα το υπουργείο προχωρά σε ελεγχόμενη πρόσβαση στις δομές φιλοξενίας μόνο με την κατοχή ατομικής ταυτότητας. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, με τον ορισμό νέων διοικητών στις δομές φιλοξενίας, η διοίκησή τους πέρασε απο τους διεθνείς οργανισμούς και τις ΜΚΟ στο υπουργείο. Ταυτόχρονα έχει προχωρήσει στη διενέργεια δύο ερευνών σε συνεργασία με άλλες Αρχές, τον οικονομικό έλεγχο στις ΜΚΟ σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και τον συστηματικό έλεγχο δράσης των οργανωσεων σε συνεργασία με τις διωκτικές αρχές.

«Έχουν ασκηθεί διώξεις, πλέον δεν υπάρχει ανοχή σε αυτή τη χώρα ούτε σε αυτούς που συμβάλουν στη λαθροδιακίνηση ούτε σε αυτούς που έχουν έκνομες συμπεριφορές μέσα στις δομές», ανέφερε στο ΣΚΑΙ ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης, προσθέτοντας πάντως ότι «πάρα πολλές οργανώσεις έχουν ανθρωπιστική δράση, επομένως μην τις βάζουμε όλες στο ίδιο τσουβάλι».