Προβάδισμα 20 μονάδων για ΝΔ - «Όχι» στο άνοιγμα δημοτικών λέει το 77%

Προβάδισμα 20 μονάδων για ΝΔ - «Όχι» στο άνοιγμα δημοτικών λέει το 77%

Μεγάλο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει η νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll, την ώρα που παραμένει η ανησυχία για τον κορονοϊό με το 77% των πολιτών να διαφωνούν με το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων ενώ παράλληλα οι περισσότεροι ζητούν την επιβολή των ποινών που προβλέπονται για τους συνωστισμούς σε πλατείες και αλλού.

Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε 7-9 Μαϊου, το 82% δηλώνει ικανοποιημένο από την συνολική στάση του πρωθυπουργού στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ εμφανίζεται ως καταλληλότερος πρωθυπουργός με 69% με τον Αλέξη Τσίπρα να βρίσκεται στο 28%.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 40,2% έναντι 20% του ΣΥΡΙΖΑ με την ψαλίδα να βρίσκεται στο 20,2%. Τα άλλα κόμματα εμφανίζουν οριακές μειώσεις των ποσοστών τους, με το ΜΕΡΑ 25 να έχει οριακή άνοδο.

Το ΚΙΝΑΛ 4,5%, το ΚΚΕ στο 5%, Ελληνική Λύση 4% και ΜΕΡΑ 25 3%.

Εναντίον του ανοίγματος των δημοτικών σχολείων είναι η συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης, καθώς το 77% απαντά όχι, ενώ το 23% ναι. 


Πολύ καλή άποψη δείχνουν να έχουν οι πολίτες για τον Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος συγκεντρώνει ποσοστό δημοφιλίας που φτάνει το 88%.

Τέλος, την επιβολή των ποινών που προβλέπονται για τους συνωστισμούς σε πλατείες και αλλού στηρίζει η πλειοψηφία των πολιτών που απάντησαν στις ερωτήσεις για τη δημοσκόπηση (74%).