Προ των ευθυνών του ο πολιτικός κόσμος - Ο Μητσoτάκης φέρνει τον Τσίπρα στη Βουλή

Προ των ευθυνών του ο πολιτικός κόσμος - Ο Μητσoτάκης φέρνει τον Τσίπρα στη Βουλή

Να σταματήσει την προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη στο διαδίκτυο και συντηρείται από φίλα προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ μέσα ενημέρωσης, αλλά και βουλευτές, με στόχο να συρθεί η χώρα στο βούρκο με αήθεις επιθέσεις και χαρακτηρισμούς, είναι αποφασισμένος ο πρωθυπουργός.

Ο βρώμικος πόλεμος που έχει ξεκινήσει φτάνοντας στο σημείο να χαρακτηρίζεται συλλήβδην μια παράταξη ως «παιδεραστές» σε συνδυασμό με τις αναρτήσεις και την αναπαραγωγή από βουλευτές τείνει να δημιουργήσει συνθήκες διχασμού για ένα θέμα που θα έπρεπε ο πολιτικός κόσμος ενωμένος να αντιμετωπίσει, χαράσσοντας τις κόκκινες γραμμές του κράτους δικαίου και της ευνομούμενης πολιτείας.

Η κακοποίηση, οι βιασμοί και η εκμετάλλευση ανηλίκων, όπως και συνολικά η άσκηση βίας δεν μπορούν να αποτελούν πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης και να δηλητηριάζουν τον δημόσιο βίο. Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός ζήτησε προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών φέρνοντας τον πολιτικό κόσμο έναντι των ευθυνών του και για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Τα περί συγκάλυψης που αναφέρονται διαρκώς και τα υπονοούμενα δεν αποτελούν πολιτική κριτική και άσκηση αντιπολίτευσης πολύ δε περισσότερο τη στιγμή κατά την οποία και ο ίδιος ο πρωθυπουργός εξαρχής τοποθετήθηκε με σαφήνεια συνολικά επί των θεμάτων κακοποίησης, βίας και εξαναγκασμού.

Στο Μέγαρο Μαξίμου αποφασίσθηκε να δοθεί τέλος σε αυτή την έξαρση λαϊκισμού και από το βήμα της Βουλής, αφενός να τοποθετηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί για την ποιότητα του δημόσιου λόγου που αγγίζει πλέον την ίδια τη δημοκρατία, αφετέρου να αποσαφηνίσουν τις θέσεις τους χωρίς επικοινωνιακά τσιτάτα και έμμεσες αναφορές.

Είναι βέβαιο ότι ανάλογη ποιότητα πολιτικού λόγου δεν υπήρχε στο παρελθόν και θυμίζει τις «κρεμάλες» στο Σύνταγμα όταν τη χώρα δίχαζαν τα συνθήματα του μνημονίου - αντιμνημονίου αλλά σε πιο εκχυδαϊσμένη μορφή.

Το μήνυμα είναι προς όλες τις πλευρές και περιλαμβάνει και όλους όσους προχωρούν σε κινήσεις που προϊδεάζουν την προσπάθεια να κυριαρχήσει η λάσπη στην πολιτική ζωή, το δημόσιο λόγο και την κοινωνία που παρακολουθεί τις εξελίξεις στο μείζονος σημασίας θέμα που έχει ανακαλυφθεί από την ημέρα που η Σοφία Μπεκατώρου έσπασε τη σιωπή. 

Η στήριξη είναι δεδομένη εντούτοις ατυχείς χειρισμοί και παρεμβάσεις που στέλνουν λάθος μήνυμα αναμένεται ν' αντιμετωπιστούν παράλληλα με τις εξελίξεις χωρίς να παραγνωρίζονται πράξεις και παραλείψεις.