«Πράσινο φως» από τη Βουλή για το έργο του Ελληνικού

«Πράσινο φως» από τη Βουλή για το έργο του Ελληνικού

Με μεγάλη πλειοψηφία η Ολομέλεια της Βουλής προχώρησε στην κύρωση της σύμβασης για τη μεταβίβαση εμπράγματων δικαιωμάτων στον Μητροπολιτικό Πόλο του Ελληνικού από το ΤΑΙΠΕΔ στην Ελληνικό Α.Ε. Υπέρ τάχθηκαν η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής και κατά το ΚΚΕ, η Ελληνική  Λύση και το ΜέΡΑ 25. 

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας πρόκειται για εξέλιξη μεγάλης σημασίας για τη χώρα, την οικονομία και την τοπική κοινωνία. Ουσιαστικά σήμερα, το υπουργείο Οικονομικών καλύπτει το σύνολο σχεδόν των υποχρεώσεών του για την εκκίνηση - άμεσα - του εμβληματικού αυτού έργου, ανέφερε, απευθυνόμενος στην εθνική αντιπροσωπεία, ο υπουργός Οικονομικών. 

Με τη σημερινή εξέλιξη καθίσταται πλέον θέμα λίγων εβδομάδων το έργο να ξεκινήσει καθώς ο επενδυτής προβλέπεται να καταβάλει εντός του Ιουνίου, το ποσό που αναλογεί στην πρώτη δόση ώστε να αποκτήσει η Lamda τις μετοχές της Ελληνικό Α.Ε.

«Από τον Ιούλιο του 2019 έως και σήμερα, το υπουργείο Οικονομικών, με πίστη στις αναπτυξιακές δυνατότητες του έργου και με τη δέουσα ασφάλεια που απαιτεί η προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, κατά λόγο αρμοδιότητας αλλά και συναρμοδιότητας, υλοποίησε ένα πλέγμα σημαντικών νομοθετικών παρεμβάσεων αλλά και δράσεων ωρίμανσης, στην κατεύθυνση εκκίνησης της επένδυσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών