Πώς θα γίνεται η τηλεκπαίδευση στα σχολεία από αύριο

Πώς θα γίνεται η τηλεκπαίδευση στα σχολεία από αύριο

Σε ρυθμούς τηλεκπαίδευσης θα κινούνται από αύριο και μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων μετά την εφαρμογή αυστηρότερων μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας.

Μόνο τα σχολεία της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά, με φυσική παρουσία.

Τα μαθήματα σε γυμνάσια και λύκεια θα γίνονται το πρωί και στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία το μεσημέρι από τις 2.10 έως τις 5.20. Για τους μαθητές του δημοτικού από αύριο Πέμπτη, θα τεθεί και πάλι σε λειτουργία η εκπαιδευτική τηλεόραση στην ΕΡΤ. 

Το υπουργείο Παιδείας, όπως έχει ήδη ανακοινώσει έχει εξασφαλίσει:

- αναβάθμιση των δημοσίων δικτύων και πλατφορμών του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου,

- συνεργασία Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και CISCO Webex δίχως χρέωση προς το Δημόσιο για την υλοποίηση της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης,

- μηδενική χρέωση δεδομένων για την πρόσβαση σε όλες τις εκπαιδευτικές πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το Υπουργείο για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση από τους παρόχους Cosmote, Vodafone, Wind, Forthnet,

- δυνατότητα σύνδεσης και με σταθερό τηλέφωνο (αστική κλήση) στην πλατφόρμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης Webex,

- ενίσχυση του εξοπλισμού σχολείων

- συγκεκριμένες οδηγίες από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής για την κατάρτιση προγραμμάτων εξ αποστάσεως,

- επιμορφωτικά προγράμματα εκπαιδευτικών για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Σημειώνεται παράλληλα, πως από την Πέμπτη θα τεθεί εκ νέου σε λειτουργία η εκπαιδευτική τηλεόραση στην ΕΡΤ για τους μαθητές του Δημοτικού, ενώ θα τεθεί εκ νέου σε ισχύ εκ νέου και η άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς.

Υπενθυμίζεται ότι η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική. 

Απουσίες

Οι απουσίες των μαθητών στη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης καταγράφονται σε Ηλεκτρονικό Ημερήσιο Δελτίο Φοίτησης και προσμετρώνται στο γενικό σύνολο των απουσιών των μαθητών.

Η τήρηση του Βιβλίου Φοίτησης (απουσιολογίου) ανατίθεται σε καθηγητή, που ορίζεται από τον Σύλλογο Διδασκόντων ο οποίος το τηρεί ηλεκτρονικά.