Πώς προστατεύει η «κοινωνική απόσταση» από τον κορονοϊό
Ηλ. Μόσιαλος

Πώς προστατεύει η «κοινωνική απόσταση» από τον κορονοϊό

Βίντεο-γράφημα των «New York Times», το οποίο δείχνει πόσο σημαντικό είναι να τηρούμε τα μέτρα της κοινωνικής αποστασιοποίησης προκειμένου να εμποδιστεί η εξάπλωση του κορονοϊού, δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο facebook ο καθηγητής του LSE Ηλίας Μόσιαλος.
 
Το γράφημα δείχνει έναν φορέας του ιού να βήχει και στη συνέχεια αναπαρίσταται η «κίνηση» των μικροβίων, τα οποία δεν φτάνουν στους δυο άλλους ανθρώπους, επειδή βρίσκονται σε απόσταση μεγαλύτερη των δυο μέτρων από τον φορέα, με τον κ. Μόσιαλο να σημειώνει στην ανάρτηση του: «H σημασία της φυσικής απόστασης στην αντιμετώπιση του κορονοϊού».




Σε δεύτερη ανάρτηση του, ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στους διεθνείς οργανισμούς για τον κορονοϊό παρουσιάζει γράφημα των «Financial Times» όπου επισημαίνεται ότι ο αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό επιταχύνεται ακόμη στις περισσότερες χώρες.

Η Ελλάδα, ωστόσο, έχει χαμηλότερο αριθμό θυμάτων συγκριτικά με άλλες χώρες, ενώ η καμπύλη θυμάτων είναι πτωτική. 

«Οι ημερήσιοι αριθμοί θανάτων σε περισσότερες από 10 χώρες είναι εκατοντάδες ή και χιλιάδες, και σε όλες, εκτός από μερικές περιπτώσεις, οι αριθμοί αυτοί εξακολουθούν να αυξάνονται», επισημαίνουν οι Financial Times.