Πορεία στο κέντρο της Αθήνας για τη χωματερή στη Φυλή

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας για τη χωματερή στη Φυλή

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας με αίτημα να κλείσει οριστικά η χωματερή στη Φυλή και να γίνει διαχείριση των απορριμμάτων πραγματοποιούν αυτή την ώρα Σωματεία και Φορείς της Δυτικής Αθήνας και Δυτικής Αττικής.

Στην ανακοίνωσή τους τα Σωματεία και οι Φορείς αναφέρουν:

«Η μαζική κινητοποίηση του λαού της περιοχής της Δυτικής Αθήνας και του Θριασίου στις 6 Ιούνη στα Α. Λιόσια έστειλε ηχηρό μήνυμα καταδίκης της πολιτικής που μας αναγκάζει εδώ και 60 χρόνια να ζούμε δίπλα στη χωματερή, που βλάπτει την υγεία και υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής του λαού της περιοχής.

Σε πρόσφατη κινητοποίηση των σωματείων και των φορέων στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής η κ. Δούρου, όχι μόνο δεν δεσμεύτηκε για το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής, αλλά η πίεση του κόσμου την ανάγκασε να ομολογήσει με κυνικό τρόπο τη συνέχιση της λειτουργίας του και τη δημιουργία νέων χωματερών στο Γραμματικό, στο παλιό λατομείο Μουσαμά κ.α., απειλώντας μάλιστα το εργατικό - λαϊκό κίνημα της περιοχής ότι "θα τη βρει απέναντί του".

Το πρόσφατο ρήγμα στο χώρο εναπόθεσης σκουπιδιών στο ΧΥΤΑ Φυλής, που είχε ως συνέπεια το κλείσιμο της χωματερής και τόνους σκουπιδιών στις γειτονιές της Αττικής, είναι μια ακόμα απόδειξη του υπερκορεσμού της χωματερής. Την ίδια στιγμή πληθαίνουν τα στοιχεία που καταδεικνύουν το μέγεθος της ζημιάς που προκαλεί η συνέχιση της λειτουργίας της χωματερής στην υγεία του λαού της περιοχής και στο περιβάλλον».

Φωτογραφία: Eurokinissi