Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020, 09:29
Τελευταία ενημέρωση: 12:33

-A +A

Κορονοϊός: Παρέμβαση εισαγγελέα μετά τις καταγγελίες του δημάρχου Πύργου

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020, 09:29
Τελευταία ενημέρωση: 12:33
Παρέμβαση εισαγγελέα μετά τις καταγγελίες του δημάρχου Πύργου
-A +A

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν οι καταγγελίες του δημάρχου Πύργου, Παναγιώτη Αντωνακόπουλου ότι συγγενείς και πρόσωπα που σχετίζονται με τους ασθενείς που επέστρεψαν από τους Αγίους Τόπους κυκλοφορούν παρά τις οδηγίες για κατ΄ οίκον περιορισμό και την αποφυγή επαφών με τρίτα πρόσωπα.

Νωρίτερα ο δήμαρχος Πύργου κατείγγειλε ανεύθυνη συμπεριφορά από συμπολίτες του σχετικά με τα μέτρα για τον κορονοϊό, καθώς όπως ανέφερε «κυκλοφορούν ανενόχλητοι παντού άνθρωποι που θα έπρεπε να είναι σε καραντίνα».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, είπε συγκεκριμένα ότι σε έναν νομό όπως ο νομός Ηλείας που είναι σε κατάσταση συναγερμού, οι άνθρωποι που θα έπρεπε να είναι σε καραντίνα και είναι συγγενείς των εκδρομέων στους Αγίους Τόπους, κυκλοφορούν κανονικά ανάμεσα στους συμπολίτες τους την ώρα που ο κορονοϊός είναι εδώ και κάποιοι κάνουν σαν να μην υπάρχει.

Όπως τονίζει ο δήμαρχος Πύργου, συνεχίζουν σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Στο ερώτημα αν είναι πολλοί είπε ότι σίγουρα είναι αρκετοί. Το μεγάλο πρόβλημα όπως είπε είναι το ζήτημα της προσωπικής υπευθυνότητας. «Κυκλοφορούν στα καφενεία στην αγορά. Αντί να είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό κυκλοφορούν ελεύθεροι», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Πύργου.

Από τα 73 κρούσματα, τουλάχιστον οι 51 είτε είναι μέλη του γκρουπ των Αγίων Τόπων, είτε επαφές τους. Τα μέλη του εν λόγω γκρουπ προέρχονται από Αχαϊα, Ζάκυνθο και Ηλεία.

Ο 66χρονος, ο οποίος είναι σε σοβαρότερη κατάσταση από όλους τους νοσούντες με κορωνοϊό στην Ελλάδα και ο οποίος ήταν ο πρώτος από το γκρουπ των Αγίων Τόπων με κορωνοϊό που διεγνώσθη, κατάγεται από την Αμαλιάδα είχε επισκεφθεί και το νοσοκομείο Αμαλιάδας πριν κατευθυνθεί στο νοσοκομείο του Ρίο όπου διεγνώσθη και νοσηλεύεται.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα