«Πόλεμος» Τραμπ με τους Ρεπουμπλικάνους στο Κογκρέσο για το βέτο στο νομοσχέδιο για τις αμυντικές δαπάνες

«Πόλεμος» Τραμπ με τους Ρεπουμπλικάνους στο Κογκρέσο για το βέτο στο νομοσχέδιο για τις αμυντικές δαπάνες

Ο Πρόεδρος Τραμπ επέκρινε έντονα τους Ρεπουμπλικάνους του Κογκρέσου για το γεγονός ότι επέτρεψαν την παράκαμψη του βέτο επί του νομοσχεδίου για τις αμυντικές δαπάνες, χαρακτηρίζοντάς τους «αδύναμους» και «κουρασμένους» και κατηγορώντας τους για «επαίσχυντη πράξη δειλίας».

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε χθες 322-87 για να παρακάμψει το βέτο του Τραμπ επί του Νόμου για την Εξουσιοδότηση της Εθνικής Άμυνας (NDAA), την ώρα πού ο ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία Μιτς ΜακΚόνελ κάλεσε τους συναδέλφους του να ψηφίσουν και αυτοί ενάντια στην προεδρική βούληση. 

«Η αδύναμη και κουρασμένη Ρεπουμπλικανική ηγεσία θα επιτρέψει την ψήφιση του νομοσχεδίου άμυνας», δήλωσε ο Τραμπ αναφερόμενος εμμέσως στον Μιτς ΜακΚόνελ. Ο απερχόμενος πρόεδρος χαρακτήρισε την παράκαμψη του βέτο «μια επαίσχυντη πράξη δειλίας και απόλυτης υποταγής από αδύναμους ανθρώπους στις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας».

Σημειώνεται ότι ο Τραμπ έθεσε βέτο για το ζήτημα της κατάργησης του τμήματος 230 του Communications Decency Act του 1996 σχετικά με το διαδίκτυο και συγκεκριμένα την προστασία διαδικτυακών εταιριών από αγωγές που σχετίζονται με θέματα ελευθερίας του λόγου.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο περιλαμβανόταν και η διάταξη την οποία εισήγαγε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ για σκληρές κυρώσεις στην Τουρκία στη βάση του νόμου CAATSA.