Πωλείται στην Πολωνία η Play Communications, συμφερόντων Πάνου Γερμανού

Πωλείται στην Πολωνία η Play Communications, συμφερόντων Πάνου Γερμανού

Πωλείται η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Play Communications στην Πολωνία μετά τη δημόσια πρόταση που διατύπωσε το πρωί η Iliad. Η γαλλική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Iliad, σε συνεργασία με την JP Morgan πραγματοποίησε δημόσια πρόταση για την απόκτηση των μετοχών της εταιρείας με την οποία προσφέρει 39 Ζλότι (8,58 ευρώ) για κάθε μετοχή.

Η δημόσια πρόταση αποτιμά την επιχείρηση σε 2,2 δις. ευρώ και περιλαμβάνει υπερτίμημα 40%. Την Παρασκευή η μετοχή διαπραγματεύονταν στα 28 Ζλότι, αλλά το άκουσμα της δημόσιας πρότασης, έστειλε την μετοχή της εταιρείας στα 38,5 ζλότι, σημειώνοντας αύξηση πάνω από 35%.

Από τα 2,2 δις. ευρώ στα εκ των οποίων τα 880 εκατ. ευρώ αντιστοιχούν στους δύο βασικούς μετόχους Tollerton Investments Limited, συμφερόντων Πάνου Γερμανού, και Kenbourne Invest II, συμφερόντων του ιρλανδικού fund Novator. Έτσι, εφόσον η δημόσια πρόταση ευοδωθεί, ο όμιλος του Πάνου Γερμανού θα εισπράξει 440 εκατ. ευρώ και άλλα τόσα το fund Novator, που ελέγχεται από τον γνωστό στη χώρα μας Thor Björgólfsson.

H δημόσια πρόταση αφορά στο 100% των μετοχών της εταιρείας και ήδη οι δύο βασικοί μέτοχοι, με ανακοίνωσή τους στο Πολωνικό Χρηματιστήριο, συμφώνησαν την πώληση του 40,2%. Σημειώνεται ότι καθένας από τους δύο βασικούς μετόχους κατέχει μερίδιο 20,1% ή 51,1 εκατ. μετοχές της επιχείρησης κινητής τηλεφωνίας. Επίσης στους βασικούς μετόχους εντάσσεται η πολωνική ΝΝ (Nationale-Nederlanden OFE) η οποία κατέχει το 5,6% των μετοχών της Play Communications. To υπόλοιπο 54% ελέγχεται από μετόχους μειοψηφίας.