ΠΟΕ-ΥΠΠΟ: «Το πανηγύρι έλαβε τέλος»

ΠΟΕ-ΥΠΠΟ: «Το πανηγύρι έλαβε τέλος»

Σκληρές κατηγορίες εναντίον όσων φέρουν την ευθύνη που έκλεισε το Ταμείο Αλληλοβοηθείας του Υπουργείου Πολιτισμού (ΤΑΥΥΠΠΟ) εκτοξεύει με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΥΠ.ΠΟ.

«Με αφορμή την ανακοίνωση-μνημείο που εξέδωσε το προεδρείο του Ενιαίου Συλλόγου Αττικής του ΥΠ.ΠΟ.Α. για τα ζητήματα του Ταμείου Αλληλοβοηθείας, αισθανόμαστε πως "οι εμπρηστές γυρεύουν τα ρέστα από τους πυροσβέστες". Έρχονται, δηλαδή, αυτοί που φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για το κλείσιμο , δια της σπίλωσης, του Τ.Α.ΥΠ.ΥΠ.ΠΟ., να κατηγορήσουν την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ.Α που εκ των πραγμάτων οδήγησε το Ταμείο Αλληλοβοηθείας στη διαδικασία της εκκαθάρισης εν λειτουργία» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Είναι αυτοί», συνεχίζει η ανακοίνωση, «που την τελευταία τετραετία έκαναν ό,τι μπορούσαν, σε συνεργασία με συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα και μιντιακά συστήματα, για να απαξιωθεί πλήρως η κορυφαία κατάκτηση των εργαζομένων στο ΥΠ.ΠΟ.Α και να εντυπωθεί στην κοινή γνώμη ως το "αμαρτωλό" Ταμείο. Κάτι που εξάλλου αποτελούσε και τον στόχο τους.

Είναι οι ίδιοι που καλομάθανε τα τελευταία 2,5 χρόνια να ‘λειτουργούν’ το Τ.Α.ΥΠ.ΥΠ.ΠΟ. κατά το δοκούν και να "φτιάχνουν τα πράγματα", όπως τους βόλευε, μέσω των "διορισμένων" τους στο Δ.Σ και των "προθύμων" τους στη διεύθυνση. Δυστυχώς, για τα "παιδιά της γκρούπας", που κρύβονται πίσω από την ανακοίνωση του Ενιαίου, αυτό το πανηγύρι έλαβε τέλος.

Η εκκαθάριση του Τ.Α.ΥΠ.ΥΠ.ΠΟ. θα προχωρήσει, ο εκκαθαριστής επιλέχθηκε αξιοκρατικά (αν τους λέει κάτι η λέξη) και η επιλογή του στοιχειοθετήθηκε πλήρως στο Φ.Ε.Κ της τοποθέτησης του, ενώ η Κ.Υ.Α που εκδόθηκε είναι απολύτως απαραίτητη για να μπορεί να περατώσει το έργο του.

Σχετικά δε με την αγωνία των "εμπρηστών του Τ.Α.ΥΠ.ΥΠ.ΠΟ" για την τύχη των υποθέσεων που έχουν οδηγηθεί στη δικαιοσύνη τους κάνουμε σαφές πως η συγκάλυψη θα ήταν δική τους ευχή και όχι δική μας. Εμείς θα φτάσουμε τις υποθέσεις μέχρι τέλους ώστε η αλήθεια να λάμψει και στη συνέχεια οι συκοφάντες και οι καθ’ έξιν σκευωροί να βρεθούν εκεί που τους αξίζει.

Σε ό,τι δε αφορά στο όψιμο ενδιαφέρον των συντακτών της ανακοίνωσης για την τύχη των εργαζομένων στο Τ.Α.ΥΠ.ΥΠ.ΠΟ. να τους ρωτήσουμε ποιοι ήταν αυτοί που έκαναν δημόσια λόγο για αντισυνταγματικότητα της μεταφοράς των συναδέλφων στο ΥΠ.ΠΟ.Α. δημιουργώντας εντυπώσεις; Να τους ρωτήσουμε ακόμη ποιος ήταν ο υφυπουργός που ενώ τη μία ομάδα εργαζομένων (Νέο Μουσείο Ακρόπολης) που περιλαμβανόταν στο Ν. 4598/2019 φρόντισε να την κατατάξει σε προσωποπαγείς θέσεις εντός μηνός, την άλλη ομάδα –τους εργαζόμενους στο Τ.Α.ΥΠ.ΥΠ.ΠΟ.- τους έστειλε στο Α.Σ.Ε.Π για έλεγχο και κρίση συνταγματικότητας; Να ρωτήσουμε "τα παιδιά της γκρούπας" ποιοι ήθελαν να έχουν όμηρους τους συνάδελφους στο Τ.Α.ΥΠ.ΥΠ.ΠΟ. για να τους τάζουν άλλα προεκλογικά και να τους ρίξουν τελικά στον καιάδα μετεκλογικά;».

«Οι εργαζόμενοι στο Τ.Α.ΥΠ.ΥΠ.ΠΟ ξέρουν ποιους μπορούν να εμπιστεύονται και ποιους όχι» τονίζεται στο τέλος της ανακοίνωσης.