Πηγές ΓΕΕΘΑ για Μητρετώδη - Κούκλατζη: Η διοικητική έρευνα συνεχίζεται

Πηγές ΓΕΕΘΑ για Μητρετώδη - Κούκλατζη: Η διοικητική έρευνα συνεχίζεται

Η διοικητική έρευνα για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, Κούκλατζη και Μητρετώδη συνεχίζεται ακόμη αναφέρουν πηγές του ΓΕΕΘΑ, με αφορμή ρεπορτάζ που είδε το φως της δημοσιότητας και σύμφωνα με το οποίο έχει αποφασιστεί η παραπομπή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών σε στρατοδικείο, φέρνοντάς τους αντιμέτωπους με βαρύτατες κατηγορίες.

Εκτιμάται ότι πρόκειται διαδικαστικές ενέργειες μετά από πόρισμα ΕΔΕ που αφορούν στις διοικητικές πειθαρχικές ευθύνες των ιδίων αλλά της αλυσίδας διοικήσεως, ανεξάρτητα από τυχόν ποινικές που θα προκύψουν από την ποινική αξιολόγηση της.

Η παραπομπή σε Στρατοδικείο ακολουθεί τους δικονομικούς κανόνες του ΚΠΔ και δεν γίνεται από τον A/ΓΕΕΘΑ ή άλλη Διοικητική Αρχή.

 

Υπενθυμίζεται ότι οι Δημήτρης Κούκλατζης και Άγγελος Μητρετώδης συνελήφθησαν επί τουρκικού εδάφους στις αρχές του περασμένου Μαρτίου και κρατήθηκαν για 167 ημέρες.

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι στις 14 Αυγούστου και ο επαναπατρισμός τους πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της 15ης Αυγούστου.