8ος χρόνος, ημέρα 2440η
Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2022

Πέτσας: Στόχος η αυτοδυναμία - Η χαλαρή ψήφος δεν είναι σοφή

Πέτσας: Στόχος η αυτοδυναμία - Η χαλαρή ψήφος δεν είναι σοφή
Eurokinissi

Στον στόχο της αυτοδυναμίας στις εκλογές, με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Συνέδριο της ΝΔ, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ σχολίασε πως «η χαλαρή ψήφος σε τέτοιες δύσκολες στιγμές δεν είναι κάτι σοφό» προσθέτοντας πως «για αυτό τον λόγο και ο πρωθυπουργός έβαλε τον πήχη ψηλά, διαμηνύοντας πως η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί με αποτελεσματικότητα». Τόνισε ότι «ο στόχος είναι καθαρός και είναι η αυτοδυναμία».

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα πάρουμε την αυτοδυναμία. Είναι πολύ καθαρό ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός ακουμπούν όλη τη χώρα», συμπλήρωσε.

Επιπλέον, το βασικό ζητούμενο της επόμενης μέρας όπως είπε είναι να ξεπεραστεί  όσο πιο ανώδυνα γίνεται η εισαγόμενη ενεργειακή κρίση και να συνεχίσει να υλοποιεί η κυβέρνηση τις μεταρρυθμίσεις της. Παράλληλα, ερωτηθείς για το αν θα υπάρξουν και νέες παρεμβάσεις από την κυβέρνηση, ο κ. Πέτσας δεν απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο: 

«Το πόσο άνεση έχει το λογιστήριο του κράτους εξαρτάται από την εμπιστοσύνη. Η κυβέρνηση έχει κατακτήσει αυτή την εμπιστοσύνη και των επενδυτών και των αγορών. Επομένως όσο υπάρχει εμπιστοσύνη πάντα υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια για να στηρίζεται και το νοικοκυριό και η επιχείρηση σε μια δύσκολη συγκυρία. Με δεδομένο ότι είναι στο DNA μας η μείωση των φόρων και η στήριξη μέσω τέτοιων στοχευμένων ενισχύσεων των νοικοκυριών, όσο περιθώριο έχουμε και για όσο διάστημα χρειαστεί, αυτό θα επενδύεται και πάλι στην κοινωνία».

Χαρακτήρισε επίσης πολύ επιπόλαια την «αριθμητική» του ΣΥΡΙΖΑ, τη δεύτερη μέρα μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για τις μειώσεις στο ρεύμα.