Περιστατικά με γονείς που έστειλαν τα παιδιά τους χωρίς μάσκα

Περιστατικά με γονείς που έστειλαν τα παιδιά τους χωρίς μάσκα
Μαθητές εισέρχονται στο σχολείο

Δεν έλειψαν στην έναρξη της σχολικής χρονιάς μεμονωμένα περιστατικά με πρωταγωνιστές τους αρνητές της μάσκας, οι οποίοι έστειλαν τα παιδιά τους στα σχολεία χωρίς το προστατευτικό μέσο, καθώς δεν ήθελαν τα παιδιά να φορέσουν μάσκα.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το ΣΚΑΪ στο 55ο Δημοτικό σχολείο της Πάτρας 4 παιδιά έμειναν εκτός μαθήματος, καθώς οι γονείς τους δεν ήθελαν τα παιδιά να φορέσουν μάσκα. Είπαν, μάλιστα ότι θα συνεχίσουν αυτή την τακτική, καθημερινά, διότι δεν πιστεύουν όσα λένε οι λοιμωξιολόγοι.

Ακόμα, ένας πατέρας από τη Θεσσαλονίκη, είπε στον τηλεοπτικό σταθμό ότι «αν χρειαστεί το παιδί μου δεν θα παρακολουθήσει μαθήματα για έναν χρόνο». Και στην Κρήτη, υπήρξαν περιπτώσεις γονέων που δεν θέλουν να στείλουν τα παιδιά στο σχολείο εξαιτίας του μέτρου υποχρεωτικής χρήσης μάσκας.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, κάποιοι γονείς ισχυρίζονται ότι τα παιδιά έχουν αναπνευστικά προβλήματα και γι’ αυτό δε μπορούν να φορούν μάσκα, ενώ άλλοι, αρνούνται εντελώς να τα στείλουν σχολείο λέγοντας ότι δεν θα κρατήσουν τα παιδιά στο σπίτι για όσο χρειαστεί.