Περιορίστηκε η φωτιά στο εργοστάσιο πλαστικών στον Ασπρόπυργο - Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες

Περιορίστηκε η φωτιά στο εργοστάσιο πλαστικών στον Ασπρόπυργο - Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες

Περιορίστηκε η φωτιά εκδηλώθηκε χθες Δευτέρα στο εργοστάσιο πλαστικών στον Ασπρόπυργο μετά από ολονύκτια μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες. Η πυρκαγιά έκαψε περίπου 5 στρέμματα με αποθηκευμένα πλαστικά και είδη υδραυλικών, καθώς πήρε γρήγορα διαστάσεις.

Μάλιστα, τα υλικά που καίγονταν στον προαύλειο χώρο του εργοστασίου δημιούργησαν αποπνικτική -και ιδιαίτερα επικίνδυνη ατμόσφαιρα στην περιοχή.

Η Πολιτική Προστασία έστειλε μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους, προειδοποιώντας τους να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις και να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους λόγω της έκλυσης επικίνδυνων καπνών.

Στη διάρκεια της νύχτας οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν περαιτέρω στην προσπάθεια να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Συγκεκριμένα, για την προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς επιχειρούσαν 70 πυροσβέστες, με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα και 2 κλιμακοφόρα οχήματα, ενώ συνδρομή παρείχαν υδροφόρες ΟΤΑ, αλλά και εθελοντές.

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία

Στο σημείο μετέβη κλιμάκιο της Περιφέρειας προκειμένου να κάνει μετρήσεις, ώστε να διαπιστώσει σε τι επίπεδα βρίσκεται η ατμοσφαιρική ρύπανση, καθώς η φωτιά έχει κάψει πολύ μεγάλες ποσότητες πλαστικών.

Το κλιμάκιο ενημέρωσε το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και στη συνέχεια αποφάσισαν να λειτουργήσουν σχολεία και υπηρεσίες στη Δυτική Αττική.