Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020, 11:35
Τελευταία ενημέρωση: 11:35

-A +A

Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου: Ξεπεράστηκαν τα όρια - 50.000 πρόσφυγες στα νησιά

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020, 11:35
Τελευταία ενημέρωση: 11:35
Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου: Ξεπεράστηκαν τα όρια - 50.000 πρόσφυγες στα νησιά
-A +A

Ως αδιέξοδο χαρακτήρισε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με το μεταναστευτικό στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 50.000 άτομα στις δομές φιλοξενίας.

Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, ο κ. Μουτζούρης, δήλωσε συγκεκριμένα: «Ό,τι σχέδιο και να εκπονηθεί δεν μπορεί να εφαρμοστεί γιατί συνεχίζονται ακάθεκτες οι ροές. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 50.000 μετανάστες και πρόσφυγες στα νησιά. Είναι η πρώτη χρονιά που και το χειμώνα έχουμε μεταναστευτικές ροές και ο αριθμός είναι αυξητικός».

Σύμφωνα με τον ίδιο «δεν προχωράει το σχέδιο για μεταφορά από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα γιατί υπάρχουν αντιδράσεις εκεί» ενώ όσον αφορά τις νέες δομές κλειστού τύπου είπε ότι «βρίσκομαστε ακόμα στο "Α"».

Όπως τόνισε «ο πληθυσμός του Βορείου Αιγαίου έχει υπερβεί το όριο ελαστικότητας όπως λένε οι μηχανικοί» υπογραμμίζοντας ότι αυτό που θα πρέπει να γίνει είναι να υπάρξει φύλαξη συνόρων και αλλαγή συμφωνιών «για να μειωθεί ο αριθμός των εισερχομένων».

«Δεν θα έπρεπε να γίνεται ταυτοποίηση εδώ και να εγκλωβίζονται. Τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου είναι πολύ ευαίσθητη περιοχή» πρόσθεσε ακόμα ο κ. Μουτζούρης επιμένοντας ότι «αποτροπή είναι η καλύτερη φύλαξη. Η Frontex υποδέχεται».

Αυστηρός εμφανίστηκε ο κ. Μουτζούρης και για τις ΜΚΟ σημειώνοντας ότι «κάποιες προσφέρουν θετικό έργο. Πολλές συμβάλλουν στην αύξηση των μεταναστών γιατί έχουν τζίρο από την άφιξη μεταναστών» ενώ χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την κατάσταση στη Μόρια για την ευρωπαϊκή ήπειρο.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα