Πέντε συλλήψεις για τα επεισόδια στην πρεσβεία των ΗΠΑ

Πέντε συλλήψεις για τα επεισόδια στην πρεσβεία των ΗΠΑ

Πέντε άτομα, τέσσερις Έλληνες και ένας Ιταλός, συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν χθες, στην πορεία διαμαρτυρίας προς την αμερικανική πρεσβεία για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι δύο από τους Έλληνες συλληφθέντες κατηγορούνται για επιθέσεις με πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Οι άλλοι δύο και ο Ιταλός κατηγορούνται για φθορές σε καταστήματα στην πλατεία Κολωνακίου και επιθέσεις με ρίψη μαρμάρων κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο αλλοδαπός χρησιμοποίησε πυροσβεστήρα κατά των αστυνομικών και εκσφενδόνισε σε βάρος τους μεταλλικό αναλόγιο, προκαλώντας ζημιές σε τρία υπηρεσιακά δίκυκλα.

Σε βάρος των πέντε συλληφθέντων απαγγέλθηκαν -κατά περίσταση- κατηγορίες που αφορούν τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατά συρροή, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας πράγματος που χρησιμεύει για το κοινό όφελος από κοινού και παράνομη οπλοχρησία.

Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο από όπου ζήτησαν και έλαβαν αναβολή για την δίκη τους για τις 16 Ιουνίου. Και οι πέντε με εντολή του δικαστηρίου αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σε συμπαράσταση των κατηγορουμένων είχαν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια πρώην σχολής Ευελπίδων είχαν συγκεντρωθεί 15 με 20 άτομα.