Επεισόδια και μολότοφ έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία - 12 προσαγωγές

Επεισόδια και μολότοφ έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία - 12 προσαγωγές

Σε 12 προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης, έξω από την αμερικανική πρεσβεία, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς στη Μινεάπολη.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, διαδηλωτές επιτέθηκαν με μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα σε αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο, ενώ έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων. Οι αστυνομικές δυνάμεις από την πλευρά τους, προσπάθησαν να απωθήσουν τους διαδηλωτές.

Οι διαδηλωτές, όπως αναφέρουν πληροφορίες από την αστυνομία, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ήταν περίπου 3.000.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το τέλος της πορείας ομάδα ατόμων κατευθύνθηκε προς το Κολωνάκι, όπου έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων, ενώ άγνωστοι πέταξαν πέτρες εναντίον κλούβας των ΜΑΤ στην Ηρώδου Αττικού.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί κυνήγησαν τους νεαρούς ακόμα και στην Τσακάλωφ.

Με εντολή της Aστυνομίας οι σταθμοί του μετρό «Ευαγγελισμός» και «Μέγαρο Μουσικής» παρέμειναν κλειστοί.

Σημειώνεται επίσης, ότι έχει αποκατασταθεί πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλους τους δρόμους της περιοχής, εκτός από ένα τμήμα της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, το οποίο είναι γεμάτο από πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Η πορεία ξεκίνησε από το Σύνταγμα ως ένδειξη συμπαράστασης στους διαδηλωτές στις ΗΠΑ που έχουν βγει στους δρόμους φωνάζοντας αντιρατσιστικά συνθήματα μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.