Παύλος Μπακογιάννης: Τα μηνύματα για τα 32 χρόνια από τη δολοφονία του

Παύλος Μπακογιάννης: Τα μηνύματα για τα 32 χρόνια από τη δολοφονία του

Σαν σήμερα, στις 26 Σεπτεμβρίου του 1989, δολοφονήθηκε ο Παύλος Μπακογιάννης από μέλη της 17 Νοέμβρη.

«32 χρόνια μετά, η δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη εξακολουθεί να μας θυμίζει τους κινδύνους που διατρέχει η Δημοκρατία από τους εχθρούς της, όταν ακραίες ιδεολογίες οπλίζουν χέρια δολοφόνων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Μπακογιάννη.

«Μας υπενθυμίζει, όμως, και κάτι ακόμα: ότι η Δημοκρατία τελικά νικά. Ότι στο τέλος οι δολοφόνοι και οι ακραίοι υποστηρικτές τους αποκαλύπτονται και μπαίνουν στο περιθώριο. Ότι τα δημοκρατικά ιδεώδη και η μετριοπάθεια ενώνουν τους πολίτες και τους οδηγούν σε ένα καλύτερο μέλλον», σημειώνει το κυβερνών κόμμα και προσθέτει:

«Αυτές τις αξίες πρέσβευε ο Παύλος Μπακογιάννης. Αυτό το μέλλον οραματίστηκε για όλους τους Έλληνες. Ένα μέλλον Δημοκρατίας, ενότητας και προόδου. Και αυτή την παρακαταθήκη του κανένα όπλο δολοφόνου δεν κατάφερε να σβήσει. 32 χρόνια μετά, ο Παύλος Μπακογιάννης ζει στη μνήμη και στις καρδιές μας».

«32 χρόνια πριν κάποιοι νόμιζαν ότι οι σφαίρες φωνάζουν πιο δυνατά από τη Δημοκρατία. 32 χρόνια μετά ο Παύλος Μπακογιάννης δεν σώπασε γιατί οι ιδέες και τα ιδανικά δεν σωπαίνουν ποτέ», υπογραμμίζει με ανάρτησή στα κοινωνικά δίκτυα ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Αντιστοίχως, η Ντόρα Μπακογιάννη επισημαίνει σε ανάρτησή της στο Twitter:

«32 χρόνια μετά, οι ιδέες και τα πιστεύω σου είναι πιο επίκαιρα από ποτέ. Η τρομοκρατία και η τυφλή βία δεν θα νικήσουν. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ.»

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης ανήρτησε στο facebook το τραγούδι του Πάνου Μουζουράκη «Κοίτα Μπαπά». 

«Ο αγώνας ενάντια στην τρομοκρατία, στο σκοταδισμό και στη βία, είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος με αφορμή την επέτειο από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη.

Ο υπουργός σε ανάρτησή του στα social media αναφέρει τα εξής:

«Οι ιδέες του Παύλου Μπακογιάννη, για την ενότητα των Ελλήνων και την υπέρβαση των παραδοσιακών διαχωριστικών γραμμών, είναι και σήμερα επίκαιρες. Είναι αναγκαίες για να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της εποχής μας. Οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα ώστε ο αγώνας ενάντια στην τρομοκρατία, στο σκοταδισμό και στη βία, να είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας.»

Τους αγώνες του Παύλου Μπακογιάννη για τη δημοκρατία και την εθνική συμφιλίωση επισημαίνει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε μήνυμά του με αφορμή τη συμπλήρωση 32 χρόνων από τη δολοφονία του.

«32 χρόνια χωρίς τον Παύλο Μπακογιάννη, o οποίος δολοφονήθηκε από τους τρομοκράτες της "17Ν". Τον θυμόμαστε. Για τους αγώνες του για τη Δημοκρατία και την εθνική συμφιλίωση» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο κ. Δένδιας.

«Το όραμα και οι ιδέες του συνεχίζουν να μας εμπνέουν», τονίζει σε μήνυμά του για τη συμπλήρωση 32 χρόνων από τη δολοφονία τού Παύλου Μπαγκογιάννη, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Σαν σήμερα, δολοφονήθηκε ο Παύλος Μπακογιάννης, ένας πολιτικός που αγωνίστηκε για την ενότητα του έθνους. 32 χρόνια μετά, το όραμα και οι ιδέες του συνεχίζουν να μας εμπνέουν. Ποτέ ξανά» αναφέρει ο Μ. Βαρβιτσιώτης σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παύλος Μπακογιάννης δολοφονήθηκε από την τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη σαν σήμερα, πριν από 32 χρόνια, τις 26 Σεπτεμβρίου 1989, στην είσοδο πολυκατοικίας της οδού Ομήρου στο κέντρο της Αθήνας, όπου στεγαζόταν το γραφείο του.