Παρέμβαση εισαγγελέα για καταγγελίες κακοποίησης ανηλίκων στο «Αγία Σοφία»

Παρέμβαση εισαγγελέα για καταγγελίες κακοποίησης ανηλίκων στο «Αγία Σοφία»

Τη διενέργεια έρευνας με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο σχετικά με καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση δύο ανήλικων παιδιών στο Νοσκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.

Η εισαγγελέας έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με σκοπό τη διερεύνηση της υπόθεσης, ώστε να εξακριβωθεί αν ισχύουν τα καταγγελλόμενα για τη διάπραξη αξιόποινων πράξεων κατά της γενετήσιας ελευθερίας ανηλίκων και να εντοπιστούν οι υπαίτιοι.

Σύμφωνα με όσα έχουν δημοσιοποιηθεί, την καταγγελία έκανε εργαζόμενος στο νοσηλευτικό ίδρυμα, σε βάρος συναδέλφου του τραυματιοφορέα. Για την υπόθεση, που φαίνεται να αφορά δύο περιπτώσεις ανηλίκων, διενεργείται Διοικητική Έρευνα ενώ ο καταγγελλόμενος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο τραυματιοφορέας προέβη σε ανάρμοστες σεξουαλικές πράξεις κατά ανηλίκων.

Με σχετική ανάρτησή του ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας γνωστοποίησε νωρίτερα ότι «για το περιστατικό στο Παίδων «Αγία Σοφία»: Ο φάκελος διαβιβάζεται αμέσως και αρμοδίως στα χέρια του εισαγγελέα. Το λόγο έχει η Δικαιοσύνη».