7ος χρόνος, ημέρα 2185η
Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου χωρίς συναθροίσεις κοινού - Το σχέδιο που εξετάζεται

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου χωρίς συναθροίσεις κοινού - Το σχέδιο που εξετάζεται
Φωτογραφία αρχείου

«Εορτασμός και ασφάλεια, ώστε να αποτραπεί η μετάδοση της πανδημία, μπορούν να συνδυαστούν», επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, ενόψει των αποφάσεων την εβδομάδα που έρχεται για τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, οι οποίες πέρσι δεν είχαν πραγματοποιηθεί υπόψιν υπό τον φόβο μεγάλου συνωστισμού και, κατ' επέκταση, διάδοσης του κορονοϊού.

Εντούτοις, φέτος πραγματοποιήθηκε, έστω και με περιοριστικά μέτρα, η παρέλαση για την 25η Μαρτίου και το μοντέλο αυτό φαίνεται πως δείχνει τον δρόμο για την επικείμενη εκδήλωση της 28ης.

Υπενθυμίζεται ότι στην προαναφερθείσα παρέλαση είχε προβλεφθεί μικρή προσέλευση κοινού, με προσκλήσεις στα επίσημα πρόσωπα και περιορισμούς για το κοινό.

Αυτό είπε, μιλώντας στο «Mega» σήμερα ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, αναφέροντας πως «θα μελετήσουμε επίκαιρα δεδομένα και θα ληφθούν αποφάσεις την επόμενη εβδομάδα», σε κάθε περίπτωση «υπάρχει η σκέψη να μην έχουμε την παρέλαση με τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή με τη μεγάλη συνάθροιση κοινού», θυμίζοντας τη στρατιωτική παρέλαση που έγινε πέρυσι στην Αθήνα την 25η Μαρτίου και η οποία «ενίσχυσε το εθνικό φρόνημα χωρίς κατ' ανάγκην να έχει υψηλό συγχρωτισμό»

«Πάνω από όλα για μας είναι το ζήτημα της δημόσιας υγείας», δήλωσε κατηγορηματικά και έκλεισε το εν λόγω θέμα με τη διαπίστωση, «οι αποφάσεις που θα ληφθούν για τη στρατιωτική παρέλαση θα αφορούν και τις μαθητικές παρελάσεις, είναι κάτι που θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα», θυμίζοντας και την περυσινή έξαρση κρουσμάτων τον Οκτώβριο, ιδίως στη βόρεια Ελλάδα.


«Οι αποφάσεις που θα ληφθούν για τη στρατιωτική παρέλαση θα αφορούν και τις μαθητικές παρελάσεις, είναι κάτι που θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα», πρόσθεσε ο κ. Γεραπετρίτης, θυμίζοντας και την περυσινή έξαρση κρουσμάτων τον Οκτώβριο, ιδίως στη βόρεια Ελλάδα.

Υπέρ της πραγματοποίησης των παρελάσεων τάχθηκε και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωγιάδης, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στον ΣΚΑΪ.