Παραιτήθηκε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ - Προς έκτακτες κρίσεις

Παραιτήθηκε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ - Προς έκτακτες κρίσεις

Την παραίτηση του αρχηγού της ΕΛΑΣ ζήτησε και σύμφωνα με πληροφορίες έλαβε ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως θα υπάρξουν και άλλες παραιτήσεις σε επίπεδο φυσικής ηγεσίας γεγονός που θα οδηγήσει σε έκτακτες κρίσεις στο σώμα.

Η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη, δεδομένου ότι ο αρχηγός Αρ. Ανδρικόπουλος καθώς και τέσσερις αντιστράτηγοι δεν εκλήθησαν στη σύσκεψη που πραγματοποίησε ο κ. Χρυσοχοΐδης μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και στην οποία συζητήθηκε ο σχεδιασμός για την επόμενη ημέρα στην ΕΛΑΣ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Ανδρικόπουλος υπήρξε αντικείμενο συζήτησης την περίοδο πριν τις ευρωεκλογές αφού εμφανίσθηκε στις μεγάλες συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα. Τότε είχε επιχειρηθεί να εμφανισθεί ότι το έπραξε στο πλαίσιο των... καθηκόντων του.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι η πρώην πλέον υπουργός Όλγα Γεροβασίλη ενημερώθηκε άμεσα για τις εξελίξεις και προχώρησε σε ανάρτηση στο facebook καταγγέλλοντας ρεβανσισμό και επιβεβαιώνοντας εμμέσως και την εξέλιξη.