ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1989η
Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021

ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

Παραίτηση Ντογιάκου από την Ένωση Δικαστών για την επιστολή της υπέρ Κουφοντίνα

Παραίτηση Ντογιάκου από την Ένωση Δικαστών για την επιστολή της υπέρ Κουφοντίνα

Ηχηρή παραίτηση του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για την προ ημερών επιστολή της σχετικά με το αίτημα του κρατουμένου αρχιεκτελεστή της 17Ν Δημήτρη. Κουφοντίνα.  «Η ενέργεια αυτή κλονίζει κύρος της Δικαιοσύνης» επισημαίνει ο αντιεισαγγελέας.

Ο κ. Ντογιάκος, ο οποίος υπενθυμίζει ότι υπήρξε θύμα τρομοκρατικής επίθεσης, με επιστολή παραίτησής του προς την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων διαχωρίζει τη θέση του από την προ ημερών ανακοίνωση του οργάνου, το οποίο απηύθυνε έκκληση στην Πολιτεία να αναθεωρήσει τη στάση της ως προς το αίτημα αλλαγής της μεταχείρισης του κρατουμένου.

«Με ιδιαίτερη έκπληξη ανέγνωσα στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ το Δελτίο Τύπου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, με ημερομηνία 24-2-2021, με το οποίο έγινε ευθεία παρέμβαση σε συγκεκριμένη υπόθεση υπέρ συγκεκριμένου καταδίκου», επισημαίνει ο αντιεισαγγελέας αφήνοντας σαφές αιχμές, καθώς όπως λέει  «το υψηλό επιστημονικό κύρος και η κοινωνική εμβέλεια της Ένωσης επιβάλλουν ιδιαίτερη σπουδή και περίσκεψη πριν από κάθε, εν γένει ενέργειά της». 

«Στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση, απευθύνοντας μάλιστα έκκληση (!) στην Πολιτεία '... να αναθεωρήσει τη στάση της στο ζήτημα της μεταχείρισης του κρατουμένου Δ. Κουφοντίνα», αναφέρει, παρέβλεψε ότι «τέτοιου είδους ενέργειες κλονίζουν συθέμελα το κύρος της Δικαιοσύνης στη συνείδηση των πολιτών και προκαλούν ιδιαίτερα αρνητικά σχόλια, σε βάρος της...».

Επίσης, σημειώνει ότι «ο αρμόδιος Εισαγγελέας έχει ήδη επιληφθεί της συγκεκριμένης υποθέσεως...» καθώς και ότι «παραπέμπει στη λήθη της ιστορίας τους επιφανείς Δικαστές και εισαγγελείς οι οποίοι έπεσαν θύματα τρομοκρατικών υποθέσεων».

Και καταλήγει ότι η εν λόγω ενέργεια της Ένωσης είναι καθ' όλα αμφιλεγόμενη και χωρίς εμφανή κίνητρα και πως «παραβιάζει κατάφωρα την αρχή της ισονομίας».