Παραιτήσεις ΓΓ Πρωθυπουργού και διοικητή της ΕΥΠ - Τι λένε πηγές του Μαξίμου

Παραιτήσεις ΓΓ Πρωθυπουργού και διοικητή της ΕΥΠ - Τι λένε πηγές του Μαξίμου

Την παραίτηση του στον Πρωθυπουργό υπέβαλε ο  διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Παναγιώτης Κοντολέων.

Η παραίτηση του υπεβλήθη κατόπιν λανθασμένων ενεργειών που διαπιστώθηκαν στη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή.

Νέος Διοικητής της ΕΥΠ αναλαμβάνει ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης. Ο κ. Δεμίρης θα ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μετά την επανεκκίνηση των εργασιών της Βουλής.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, σε ό,τι αφορά τις λανθασμένες ενέργειες, τις οποίες επικαλείται ο κ. Κοντολέων,  πρόκειται για νόμιμη επισύνδεση με εισαγγελική άδεια, για την οποία, όμως,  δεν υπήρχε ενημέρωση στο Μεγαρο Μαξίμου. Αυτός, τον οποίο αφορά,  θα ενημερωθεί αρμοδίως για όλες τις λεπτομέρειες και για το πως ελήφθη η απόφαση από την ΕΥΠ.
Κάποιες λανθασμένες ενέργειες δεν μειώνουν τις σημαντικές εθνικές υπηρεσίες που έχει προσφέρει η ΕΥΠ τα τελευταία χρόνια, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Κλίμα τοξικότητας

Νωρίτερα, την παραίτηση του είχε υποβάλει και ο  Γενικός Γραμματέας του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης  όπως έγινε γνωστό με ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Η παραίτηση του έγινε αποδεκτή από τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραίτηση του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού αποδίδεται στο κλίμα τοξικότητας και τη στοχοποίησή του από μέσα ενημέρωσης.

Κυβερνητικά στελέχη σε κατηγορηματικό ύφος ανέφεραν στο Liberal ότι η παραίτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη δεν σχετίζεται καθ΄οιονδήποτε τρόπο με την υπόθεση για το κακόβουλο λογισμικό παρακολουθήσεων (Predator). Επισήμαιναν δε, ότι καθ΄όλη τη διάρκεια της θητείας του δέχθηκε επιθέσεις από πολλές πλευρές.

Οι ίδιες πηγές  υπενθύμιζαν ότι από την πρώτη στιγμή της ανάληψης της Προεδρίας της ΝΔ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Γρηγόρης Δημητριάδης βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, ενώ την τελευταία τριετία είχε αναλάβει το πιο κρίσιμο πόστο στην κυβερνητική πυραμίδα, ως διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου, θέση που χαρακτηρίζεται ως η "ηλεκτρική καρέκλα".

Οπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, είναι γνωστό ότι αυτές οι θέσεις είναι «ηλεκτρικές καρέκλες» για αυτό και η παραμονή σε αυτές πχ στις ΗΠΑ είναι 1,5 χρόνο κατά μέσο όρο. Η παραίτηση του κ. Δημητριάδη, προσθέτουν, έχει να κάνει με το κλίμα τοξικότητας που έχει αναπτυχθεί γύρω από το πρόσωπό του. Σε καμία περίπτωση δεν εχει να κάνει με το Predator με το οποίο ούτε ο ίδιος ούτε η κυβέρνηση έχει καμία σχέση, όπως έχει κατηγορηματικά δηλωθεί.