Παπαδημούλης: Είδος δημοσιογραφίας που σπανίζει στην Ελλάδα η ολλανδή δημοσιογράφος

Παπαδημούλης: Είδος δημοσιογραφίας που σπανίζει στην Ελλάδα η ολλανδή δημοσιογράφος

Ως ένα είδος δημοσιογραφίας που σπανίζει πλέον στην Ελλάδα χαρακτηρίζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης τη στάση της ολλανδής δημοσιογράφου που χτες κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ομόλογό του Μαρκ Ρούτε καταφέρθηκε κατά του έλληνα πρωθυπουργού και του ελληνικού λαού με αστήρικτες κατηγορίες περί push backs στο Αιγαίο.

«Ένα είδος δημοσιογραφίας που σπανίζει πλέον στην Ελλάδα. Δημοσιογράφοι που να ελέγχουν την εξουσία! Έξαλλος με την Ολλανδή δημοσιογράφο ο #Μητσοτακης και οι εγχώριοι οπαδοί του «Γερούν γερά»! Κατά τα λοιπά «μένουμε Ευρώπη»…» έγραψε ο κ. Παπαδημούλης. 

Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι άμεση ήταν η αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη που με αυστηρό τόνο δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης σε επιχειρήματα που δεν έχουν βάση λέγοντας: «Δεν θα αποδεχτώ να προσβάλλετε εμένα και τον ελληνικό λαό με κατηγορίες και εκφράσεις που είναι αστήριχτες, χωρίς αποδείξεις, όταν αυτή η χώρα αντιμετωπίζει το προσφυγικό σώζοντας χιλιάδες μετανάστες».

«Καταλαβαίνω ότι στην Ολλανδία έχετε την κουλτούρα να θέτετε ευθείες ερωτήσεις στους πολιτικούς αλλά σε αυτό κτίριο δεν θα αποδεχτώ να με προσβάλλετε εμένα και τον ελληνικό λαό με κατηγορίες και εκφράσεις που είναι αστήριχτες, χωρίς αποδείξεις, όταν αυτή η χώρα αντιμετωπίζει το προσφυγικό σώζοντας χιλιάδες μετανάστες. Κάθε μέρα δίνουμε μάχη να σώσουμε πρόσφυγες» ήταν η άμεση απάντηση του έλληνα πρωθυπουργού.

«Δεν θα έρθετε εδώ να μας προσβάλλετε» επανέλαβε ο πρωθυπουργός όταν η δημοσιογράφος από την Ολλανδία προσπάθησε να τον διακόψει. «Δεν θα δεχτώ από κανέναν να κουνάει το δάχτυλο σε αυτή τη χώρα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.